電腦版 重點文章 新巴士出牌 以fb Messenger聯絡本站

[路線消息] 九巴即將開辦 94R 來往西貢及西貢(萬宜路) 看全部

引用: LauCT 發表於 2021-3-23 21:25
留意 銅鑼灣紅van 朝早無車,下晝先有
北潭涌真係太多巴士,已經有94同96R、289R,仲要多條94R。大部份都 ...

只要係你有得坐就唔會嫌多, 最好每個區都有兩班車, 西貢黃石開去曾咀就最好啦

Advertisement

• 162# LauCT
引用: eternalflame 發表於 2021-3-23 22:00
只要係你有得坐就唔會嫌多, 最好每個區都有兩班車, 西貢黃石開去曾咀就最好啦

...

最好每日都有車,平日有兩班,一架黃石出彩虹站(經順利)另一架黃石出沙田市中心(經馬鞍山),假日就開全日,既方便遊客又方便居民
引用: LauCT 發表於 2021-3-23 21:25
留意 銅鑼灣紅van 朝早無車,下晝先有
北潭涌真係太多巴士,已經有94同96R、289R,仲要多條94R。大部份都 ...

紅Van已經相對易滿座
有無諗過點解朝早無服務?
引用: LauCT 發表於 2021-3-23 20:54
我從來無講過要7/24有車直出市區,一直以來我係建議為西貢開多啲繁忙時間通勤路線,好似大美督73P、74E及 ...

高流灣唔起樓點夠人支撐你啲路線啊?

引用: eternalflame 發表於 2021-3-23 22:00

...

係西貢開去白芒
引用: LauCT 發表於 2021-3-23 22:08
最好每日都有車,平日有兩班,一架黃石出彩虹站(經順利)另一架黃石出沙田市中心(經馬鞍山),假日就開 ...

又話北潭涌太多巴士?
引用: teddybus 發表於 2021-3-23 22:27
係西貢開去白芒

曾咀遠啲
等將來稔灣路南工程完成, 仲可以一車過上到去尖鼻咀

1 ..151617
(B2)香港巴士討論 [熱門] [精華]
(B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華]
(B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相
(B4)兩岸三地巴士討論 [精華]
(B5)外地巴士討論 [精華]
(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華]
(B0)香港巴士車務及車廂設備