電腦版 重點文章 新巴士出牌 以fb Messenger聯絡本站

[路線消息] 九巴P960,P968開辦消息 看全部

暫定由2021年7月18日起,九巴開辦新線P960和P968,但要視乎新車出牌進度去確定能否如期。

下圖由 hkitalk.media 小編加上

Advertisement

• 來自 116# HT408
http://www.kmb.hk/tc/news/press/archives/news202107123865.html

新聞稿完全無提及要唔要預約
  • 2# FBI2
聽說乘客如需乘坐,需預先在Apps預約留位,不能直接登車。
  • 3# kay
無人預約既班次係咪唔開

等睇非繁包車  如果屯轉上都要app左先上車 寧願繼續等960/961/960P好過嚕 (甚至轉城巴)
引用: FBI2 發表於 2021-7-6 10:50
聽說乘客如需乘坐,需預先在Apps預約留位,不能直接登車。

認真玩死客
肯畀貴錢搭貴巴士嘅人就係怕麻煩唔怕畀貴錢,喺街邊見到隨手好似截的士咁截
要特登要人用App留位做多個步驟擺明玩死人
  • 6# kay
引用: ccchhhuuunnn 發表於 2021-7-6 11:02
認真玩死客
肯畀貴錢搭貴巴士嘅人就係怕麻煩唔怕畀貴錢,喺街邊見到隨手好似截的士咁截
要特登要人用App ...

之前話不設企位可能就係咁要BOOKING

但企幾個唔通違法咩

book 左但最後唔搭有冇 penalty

得番十零日
嗰堆B8L似乎完全冇聲氣咁喎
仲要班客入個app度留位
搭P線重難過坐A線
留名:
1.好快派高載車行
2.d人book咗位上唔到車

要用 app book 定咁我不如 call 的士台/uber.
仲有如果 book 滿座就自動將個客既 booking 調落下班車定同一時間開幾部車? 真係留名等睇有客投訴 book 咗班車但上咗車先發覺無位坐 (即係有機會幾個人同時 book 最後個座位).

1234.. 13下一頁
(B2)香港巴士討論 [熱門] [精華]
(B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華]
(B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相
(B4)兩岸三地巴士討論 [精華]
(B5)外地巴士討論 [精華]
(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華]
(B0)香港巴士車務及車廂設備
(B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪
(B7)巴士特別所見
(B11)巴士精華區

(R1)香港鐵路 [精華]