電腦版 重點文章 新巴士出牌 新會員登記 以fb Messenger聯絡本站/報料

2024-25年度已公佈的巴士路線計劃

求元佐及AN Bus關係

看全部

AN bus 於年前已經有人詢問同元佐嘅關係,佢哋曾經喺Facebook出過post澄清,話兩條線之間毫無關係,但呢個po已經消失咗。

另近日已經有見AN bus車輛行元佐,8號夜晚8點左近見VP3147寫旺角佐敦道,同時AN bus都疏車咗唔少,其實係咪已經唔打算做戲,定喺另有隱情?

元佐有ETA其實AN bus好難撇清關係,但李生自己嘅荃荔話整app整咗兩年仲係「熟客測試」,有咩驅使佢自己未搞好就幫人整咗先呢😇

Advertisement

回帖數目:8

文章推介:
(B2)十四鄉巴士優化方案
(B3)城巴95最後服務日/終極尾班車
(B3)前九巴「康都」 EL7659 @ 倫敦

AN 只係永遠早 234X 兩分鐘到站搶客既小巴線

無乜人專登等佢,純粹見車就上

• 3# kay

AN1/2 非繁最疏30分一班
不過上次加價個陣
都話無錢賺(可能佢自己本人無糧出)
睇黎都係靠D共乘包車去開源

之前都有人係旺角見到疑似AN車
都比當事人否認

其實AN好多車都係租人㗎咋..
實際自己車應該得一兩架...

所以埋車去行元佐一啲都唔出奇...

• 5# kay

引用: GD1570 發表於 2021-11-11 18:10
其實AN好多車都係租人㗎咋..
實際自己車應該得一兩架...

據當事人之前訪問
應該全部係租車

買VAN仔同時又要買個小巴牌
小巴牌雖然依家百幾萬買到

但有部份係幾百萬買坐艇到依家

昨天喺洪水橋見到出咗通告..
話唔會再用A88依個名稱營運元朗<>佐敦線..
另屯門元朗區內雙向分段會收返$8(之前唔係收依個價咩)...

睇嚟.條線可能依然存在,但幾耐一班車/一日有幾多班車就真係唔知,
又可以能變咗有緣人班次了。

引用: GD1570 發表於 2021-11-15 10:32
話唔會再用A88依個名稱營運元朗佐敦線..
另屯門元朗區內雙向分段會收返$8(之前 ...

A88 有藍地<>元朗 $5 分段

元朗出佐敦方向好似係公海線, 但屯門<>元朗流水呢一段應該踩左界

• 9# kay

引用: GD1570 發表於 2021-11-15 10:32
話唔會再用A88依個名稱營運元朗佐敦線..
另屯門元朗區內雙向分段會收返$8(之前 ...

張通告寫AN BUS係臨時營運
係咪得罪行家所以要停?

分板連結:
(B2)香港巴士討論 [熱門] [精華]
(B0)香港巴士車務及車廂設備
(B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華]
(B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相
(B4)兩岸三地巴士討論 [精華]
(B5)外地巴士討論 [精華]
(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華]
(B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪
(B7)巴士特別所見
(B11)巴士精華區
(B22)巴士迷吹水區
(B23)巴士影片分享區

(R1)香港鐵路 [精華]
(R2)香港電車 [精華]
(R3)港外鐵路 [精華]
(C2)航空 [精華]
(C3)海上交通及船隻 [精華]
(D1)公共交通有關商品 [精華]
(M1)小型巴士綜合討論
(M2)小型巴士多媒體分享區
(V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A10)香港地方討論 [精華]

其他推介:
巴士路線消息
巴士路線計劃
2023/2022/2021/2020年新巴士訂單
2022年交通要聞回顧
2021/2020/2019/2018/2017年交通要聞回顧

(B3) 新出牌巴士相片
80年代巴士相片
90年代巴士相片
2000年代巴士相片
2010年代巴士相片
昔日中巴
保留巴士

英國巴士
新加坡巴士
飛行報告
日本鐵路
台灣鐵路