hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 西九除夕特別車大揭秘
開啟左側

[小道消息] 西九除夕特別車大揭秘

FBI2 發表於 2021-12-23 22:59 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

為配合西九文化區除夕夜慶祝活動,紅鬼打算開以下散場路線:
59R,65R,67R,70R,216R,225R,236R,239R,241R,246R,272R,287R,298R

最終開幾多條? 唔知
最終開唔開得成? 都唔知

純俾彩蛋大家又痕又J,做個出色的記錄員,唔駛掛住對面海條H1S.

評分

參與人數 2aPower +1 HugeC +6 收起 理由
Fuk19805 + 3 多謝分享
VOLVO‧MV6593 + 1 + 3 給你一個like

查看全部評分

屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
99MAN 發表於 2021-12-23 23:05 | 顯示全部樓層
65R元朗?236R東北葵?239R荃灣?246R葵興?啲名冇聽過
VK4642 發表於 2021-12-23 23:12 | 顯示全部樓層
唔趁機復活42R同89R反而攪一大堆新R線
如果真係開得成會唔會開得一晚就停辦?

59R、67R、70R、225R呢D編號終於重現
dominic023 發表於 2021-12-23 23:17 來自手機 | 顯示全部樓層

個條路擺唔擺到咁多條線? 排到博物館道盡頭,咁再行多幾分鐘就係西隧站頭,價錢牌好難太高
KMBAP1 發表於 2021-12-23 23:30 | 顯示全部樓層
師兄話:
“最終開幾多條? 唔知
最終開唔開得成? 都唔知”
係咪怕咗俾某d版友投訴話放留料

我個人覺得師兄唔好賠上自己聲譽特等放流野,大家又要明白d野未official都有變數,咁師兄咪繼續攞彩,而我地又可以優先睇料囉

聖誕快樂呀大家
3ASV174 發表於 2021-12-23 23:30 | 顯示全部樓層
應該大部分同紅館線一樣,本身 2 字頭就甩 2,無 2 字頭就加個 2 字

估計:
59R > 屯門市中心 > 安友 > 龍門居 > 屯門碼頭
65R > 元朗大馬路 > 天耀 > 天瑞 > 天恩 > 天恒
67R > 屯門市中心 > 大興 > 良田 > 兆康 > 富泰
70R > 華明 > 聯和墟 > 皇府山 > 天平 > 上水 > 清河
216R > 觀塘市中心 > 藍田 > 德田 > 廣田 > 油塘
225R > 啟德 > 樂華 > 秀茂坪 > 寶達 > 安達 > 安泰 > 順天
236R > 石籬 > 安蔭 > 石蔭 > 梨木樹 > 石圍角
239R > 荃灣西 > 荃灣 > 荃威花園
241R > 長安 > 青衣邨 > 長青 > 長亨 > 長宏
246R > 美孚 > 荔景 > 葵芳
272R > 白石角 > 廣福 > 大埔中心 > 富亨 > 太和
287R > 沙田市中心 > 富豪 > 第一城 > 富安 > 錦泰 > 恒安 > 馬市 > 利安 > 烏溪沙
298R > 寶達 > 翠林 > 寶林 > 坑口 > 日出康城
如要討論,請先自貼差餉單一次
cnquate 發表於 2021-12-24 00:10 | 顯示全部樓層

KMBAP1 發表於 2021-12-23 23:30
師兄話:
“最終開幾多條? 唔知
最終開唔開得成? 都唔知”

其實單料今朝傳到而家,都唔係啲咩揭唔揭秘㗎喇。放唔放流呢家嘢,最緊要對得住自己啫,有時講清楚啲亦都無傷大雅。

不過個人認為呢堆 R 線嘅上客位極唔吸引,究竟班客經過西隧口、九龍站同柯士甸站之後,仲有幾多客會特登去到匯民道上呢堆 R 線?
有權有勢嘅人灌水放流唔使停板
cnquate 發表於 2021-12-24 00:27 | 顯示全部樓層
3ASV174 發表於 2021-12-23 23:30
應該大部分同紅館線一樣,本身 2 字頭就甩 2,無 2 字頭就加個 2 字

估計:

坑渠消息:
67R 洪福邨
70R 聯和墟
241R 長青
246R 麗瑤

有權有勢嘅人灌水放流唔使停板
andy92 發表於 2021-12-24 00:41 | 顯示全部樓層
3ASV174 發表於 2021-12-23 23:30

估計:

246R 估計會做埋四小龍
qunow 發表於 2021-12-24 00:46 來自手機 | 顯示全部樓層

108、613唔開特別班次?