hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

Advertisement

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (R) Railway 鐵路討論區 香港鐵路 (R1) 屯馬尖東限速 往烏溪沙方向

屯馬尖東限速 往烏溪沙方向

查看數: 272155 | 評論數: 890 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2022-5-3 19:17

正文摘要:

今晚東涌綫大delay,840比時間表上開841嘅時間更遲,然後隔離屯馬綫󠄁就取消咗班851🤣
ETA當時見南昌18:38開74,跟住隔2分鐘接住落,18:40開10,18:42開56,18:44開851,18:46開11
去到18:43左右南昌就見班851消失咗,11 18:44已經開走,好彩本身烏溪沙開3.0分鐘一班,後車57 18:47都開門,唔算多客,但南昌食足一班遲大到加同前車隔5分鐘嘅東涌綫全程後,已經唔多位畀美孚上
18時尾上行都係最好派加班車包底,不過可以尖東起載,食多兩個站嘅客

回復

Ricky403 發表於 2024-4-25 10:50
朝早15 09:33埋站,播完PA等多十零秒先閂門,後面44 16 49出緊4 6 8
15用110 +1/-10跑去美孚,無耐閂門然後就行定速去南昌,到南昌後44追咗上黎,變成3 6 8
Ricky403 發表於 2024-4-24 18:16
今晚08 63紅磡隔4分幾鐘
Ricky403 發表於 2024-4-24 12:41
今朝無落brake rate 3 40 13都要遲少少,13 #2葵芳隧道110定速,美孚去南昌就平平穩穩行番+1/-10
Ricky403 發表於 2024-4-23 09:48
40 C車09:17開走之後,13 14 43 48下行喺荃灣西已經出3 6 9 13,13到站之後後面就4 7 11,13到南昌後後面變成4 8 13😂
Ricky403 發表於 2024-4-13 20:20
rickywk 發表於 2024-4-12 20:02
今晚南昌上74,見後面果班出不載客列車,再之後就6分,但元朗落車見後面後3/4分,唔通今晚851攝74後面? ...

非也,尋晚我18:44坐中851 #6,18:42就56 #31開走,上咗半班東涌綫下行同1/3班東涌綫840全程上行
851都食到少量東涌綫青衣特841嘅客,不過美孚無乜客畀佢食,上哂56
56美孚同荃灣西上落客奇耐,851埋呢兩站都要收慢到30左右,荃灣西居然彈咗次門🤣
rickywk 發表於 2024-4-12 20:02
今晚南昌上74,見後面果班出不載客列車,再之後就6分,但元朗落車見後面後3/4分,唔通今晚851攝74後面?
Ricky403 發表於 2024-4-12 18:53
屯馬綫󠄁西行下繁中段啲班次日日都遲緊1-2分鐘以上
好似07按時間表應該大約18:23:30喺荃灣西開車,今日呢班車18:25:40先到站開門🤣
Ricky403 發表於 2024-4-11 18:43
Ricky403 發表於 2024-4-9 18:52
今日55都未必清得哂美孚,尤其第四卡
74同55隔緊3-3.5分鐘,南昌無乜食東涌綫上行轉車客,但食咗一班東涌綫 ...

是日55係C車#63,前車09仲要南昌已經留後,再整多班東涌綫上行落黎,飽哂
美孚埋到站已經第四五六七卡每道門15-20個以上咁排法,但呢班55都只係落幾多上幾多,我個位本來12 13個排,上完都仲有7 8個上唔到,要睇下隔3-3.5分鐘後74有冇得打救🤭

Ricky403 發表於 2024-4-10 19:01
今晚東涌綫大delay,840比時間表上開841嘅時間更遲,然後隔離屯馬綫󠄁就取消咗班851🤣
ETA當時見南昌18:38開74,跟住隔2分鐘接住落,18:40開10,18:42開56,18:44開851,18:46開11
去到18:43左右南昌就見班851消失咗,11 18:44已經開走,好彩本身烏溪沙開3.0分鐘一班,後車57 18:47都開門,唔算多客,但南昌食足一班遲大到加同前車隔5分鐘嘅東涌綫全程後,已經唔多位畀美孚上
18時尾上行都係最好派加班車包底,不過可以尖東起載,食多兩個站嘅客

站規|清理本站Cookies|hkitalk.net 香港交通資訊網

GMT+8, 2024-4-26 06:30