hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 40P,X42C 非官方班次消息
開啟左側

[路線消息] 40P,X42C 非官方班次消息

ricky 發表於 2022-5-11 20:04 | 顯示全部樓層

X42C應該提早至六點鐘頭班車去疏導。幾時先肯開星期六日?
前荃葵青區居民
ricky 發表於 2022-5-11 21:30 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2022-5-11 20:07
等睇某版友見40P 加一班打飛機

唔使單單打打。40P已全日,無嘢好搞,最多延長尾班車時間。
前荃葵青區居民
ricky 發表於 2022-5-11 21:46 | 顯示全部樓層
LauCT 發表於 2022-5-11 21:40
非繁唔掂嘅話可以只搞繁時。晚繁往東九龍方向客量如何?X42C朝早往青衣方向非繁先至有車,有必要改改佢
...

因為朝早抽啲車由青衣開返去東九龍,想提早九龍頭班車時間只有加車。
前荃葵青區居民
ricky 發表於 2022-5-11 23:09 | 顯示全部樓層

ATE7025 發表於 2022-5-11 22:08
40P 同 X42C 呢兩條線九巴成日嫌收得太平,所以個款就係唔多想做咁,唔似會再額外出加班車了
呢間公司啲線 ...

如果真係純粹收得貴,咁69C同258P做到全日了

前荃葵青區居民
ricky 發表於 2022-5-12 11:37 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2022-5-12 07:08
最後面兩句已經自相矛盾

繼續打飛機啦

你收聲啦,無建議,一味只識話人點點點。起碼40P做全日真係達成到,唔係吹出來,所以你無資格話我點點點。
前荃葵青區居民
ricky 發表於 2022-5-12 15:11 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2022-5-12 12:29
我由此至終都無反對40P 全日
亦都支持 X42C 七天全日

你喺呢度出聲講40P前,我無提及過,你話「40P加開一班車就打晒飛機」唔係事實,係你先撩起事端,先煽風點火就認錯啦。
前荃葵青區居民
ricky 發表於 2022-5-12 15:21 | 顯示全部樓層

teddybus 發表於 2022-5-12 15:18
又冇指名道姓,啲板友咁大反應,真係此地冇銀

入面有回覆指「望下樓上」,仲有人讚好。
前荃葵青區居民
ricky 發表於 2022-5-12 15:23 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2022-5-12 12:29
我由此至終都無反對40P 全日
亦都支持 X42C 七天全日

你自己寫埋建議版,我無咁做,咁你代表你仲緊張過我喎,即係對路線有幻想係你多過我。你放火就得,我點燈唔得。
前荃葵青區居民
ricky 發表於 2022-5-12 15:34 | 顯示全部樓層
teddybus 發表於 2022-5-12 15:25
咁又係,打完40P全日,梗係要搵過第2個目標,X42C啦

評論某條線,就代表打飛機。咁寫埋建議某線點樣改嘅人,咪打到出血?我唔係北區首相,聽完即當聽唔到。
前荃葵青區居民
ricky 發表於 2022-5-12 16:12 | 顯示全部樓層

teddybus 發表於 2022-5-12 15:56
寫一次建議,同月經/周經式評論,邊樣似打飛雞多啲?自己諗。

咁只係當時啱啱全日時評論過,最近文章係40P在黃大仙有獨立坑,咁佢係有改動,唔係無端端幻想,而家真係加一班車啦,點算係齋幻想。
反而有啲人不斷喺F1建議,又唔係有動靜改動,就寫住plan,幻想改線改到符合佢自己欲望,好似自己做運輸署咁。
前荃葵青區居民