電腦版 重點文章 新巴士出牌 新會員登記 以fb Messenger聯絡本站/報料

2024-25年度已公佈的巴士路線計劃

[服務時間/班次]

新界 11S 調整班次

看全部

由 2022.7.25 起,

寶林開
0000 - 0230(30)
0230 - 0500(50)

彩虹站開
0000 - 0300(30)
0300 - 0530(50)

ref.:https://www.td.gov.hk/tc/traffic_notices/index_id_67318.html

Advertisement

回帖數目:10

文章推介:
(B2)十四鄉巴士優化方案
(B3)城巴95最後服務日/終極尾班車
(B3)前九巴「康都」 EL7659 @ 倫敦

50分鐘一班似係一架車行哂算數

引用: JX9097 發表於 2022-7-23 20:13

呢個減班係減喺頭2-3個鐘由15變30
凌晨3點後不嬲都係開50
有ETA就算唔準都叫做可以參考下嘅
以前如果有人咁啱有要返早班真係唔知點等

• 4# toyl

引用: JX9097 發表於 2022-7-23 20:13

係,廿年前已經係2點半後一車走天涯,當時我都搭過一次

• 5# toyl

引用: KW2523 發表於 2022-7-23 20:53
呢個減班係減喺頭2-3個鐘由15變30
凌晨3點後不嬲都係開50
有ETA就算唔準都叫做可以參考下嘅

用50分做到一轉,即係15分果時係3架車,減1架車唔想25分咁難計,拍齊頭就30分對開
  • 6# Ohm

有無人知呢條線客量係點?
我試過坐0300嗰班,本身係諗住坐0245,但我懷疑個司機去到牛池灣無等夠鐘就開車走咗,因為0300嗰架就係嚟到上咗得我一個,然後未夠鐘就直接開車走

引用: Ohm 發表於 2022-7-25 12:17
我試過坐0300嗰班,本身係諗住坐0245,但我懷疑個司機去到牛池灣無等夠鐘就開車走 ...

疫下咩通宵線都少人啦
之前都受科大嘅季節性影響

• 8# toyl

我試過坐0300嗰班,本身係諗住坐0245,但我懷疑個司機去到牛池灣無等夠鐘就開車走 ...

你可以當佢係社會責任線,連同開/收工司機接送一齊起作用。

前幾日 咁岩西貢返寶林 但係冇車 為有1s出彩虹轉11s 等咗十五分鐘上車 全車得我一個 之後直出寶林
  • 10# Ohm

引用: hoyee108 發表於 2022-8-19 10:43
前幾日 咁岩西貢返寶林 但係冇車 為有1s出彩虹轉11s 等咗十五分鐘上車 全車得我一個 之後直出寶林
...

行清水灣道? 定係行觀塘道、寶林路

直達主要分板:(B2) (B3) (B5) (B0)
(R1)
(R2) (R3) (C2) (C3) (M1) (V) (A10)

12下一頁

分板連結:
(B2)香港巴士討論 [熱門] [精華]
(B0)香港巴士車務及車廂設備
(B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華]
(B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相
(B4)兩岸三地巴士討論 [精華]
(B5)外地巴士討論 [精華]
(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華]
(B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪
(B7)巴士特別所見
(B11)巴士精華區
(B22)巴士迷吹水區
(B23)巴士影片分享區

(R1)香港鐵路 [精華]
(R2)香港電車 [精華]
(R3)港外鐵路 [精華]
(C2)航空 [精華]
(C3)海上交通及船隻 [精華]
(D1)公共交通有關商品 [精華]
(M1)小型巴士綜合討論
(M2)小型巴士多媒體分享區
(V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A10)香港地方討論 [精華]

其他推介:
巴士路線消息
巴士路線計劃
2023/2022/2021/2020年新巴士訂單
2022年交通要聞回顧
2021/2020/2019/2018/2017年交通要聞回顧

(B3) 新出牌巴士相片
80年代巴士相片
90年代巴士相片
2000年代巴士相片
2010年代巴士相片
昔日中巴
保留巴士

英國巴士
新加坡巴士
飛行報告
日本鐵路
台灣鐵路