hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士迷吹水區 (B22) 坐一次793,真係坐到反胃
開啟左側

坐一次793,真係坐到反胃

ryumew 發表於 2022-10-9 01:55 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

來回5個鐘,唔難怪愈做愈少客
hkt133 發表於 2022-10-9 02:08 | 顯示全部樓層
樓主標題是否含有誤導成份?
似乎樓主自己根本就冇坐到793,然後再cap人哋車長個ig上嚟做標題黨嘩眾取寵?
再者,人哋都講咗遇上路面突發事故啦,今日旺角塞成點係人都知啦
想打PR戰隊冧新城唔係咁打的,0分啦

評分

參與人數 6aPower +3 HugeC +46 收起 理由
tx96 + 1 + 10 精闢見解
VOLVO‧MV6593 + 10 精闢見解
GD1570 + 10 英雄所見略同
odwinkinglam + 2 + 10 精闢見解
gu9434@24 + 1 精闢見解
.KD.8283. + 5 英雄所見略同

查看全部評分

HT408 發表於 2022-10-9 02:09 來自手機 | 顯示全部樓層

今日塞到咁嘅環境有咩討論價值?
就算仲係796C年代,咪又係要塞,根本無分別

盲反793都唔係咁就開個po反啦

評分

參與人數 1aPower +2 HugeC +10 收起 理由
siupy + 2 + 10 英雄所見略同

查看全部評分

Citcalag 發表於 2022-10-9 02:16 | 顯示全部樓層

點會愈做愈少客?

小弟我自793起辦搭左超過30程793,我有哂data喺手,一定唔會係愈做愈少客

無少到旺角深水埗客我唔敢講,但係多左九龍灣 + 百勝角/康城/將工段既客,而且班次增加,總客量應該比以前796C多
天空之神 發表於 2022-10-9 03:05 | 顯示全部樓層
Citcalag 發表於 2022-10-9 02:16
點會愈做愈少客?

小弟我自793起辦搭左超過30程793,我有哂data喺手,一定唔會係愈做愈少客

但唔值加 7 架車落個pool 度同對家搶流水客
.
j6ny 發表於 2022-10-9 03:30 來自手機 | 顯示全部樓層
只因今日旺角亞皆老街有輕微碰撞,已經塞死晒
GK3258 發表於 2022-10-9 05:41 來自手機 | 顯示全部樓層

天空之神 發表於 2022-10-9 03:05
但唔值加 7 架車落個pool 度同對家搶流水客

講親793同795X,客量“爆大冷“上升就一定講加車唔值,你唔悶我都厭啦大佬啊,果然呢啲無聊po一踩到某啲人神經就可以過百頁辯論。
Sita1004-1017 發表於 2022-10-9 06:41 來自手機 | 顯示全部樓層
我琴日冇塞車搭793 蘇屋》九龍灣都要50分鐘何來吸引?
cky 發表於 2022-10-9 06:53 | 顯示全部樓層
ig 引相就等於經驗分享?呃 like都唔係咁吧。
天空之神 發表於 2022-10-9 06:56 | 顯示全部樓層

GK3258 發表於 2022-10-9 05:41
講親793同795X,客量“爆大冷“上升就一定講加車唔值,你唔悶我都厭啦大佬啊,果然呢啲無聊po一踩到某啲 ...

事實係升左, 塊餅做大左係一定 , 多左既主要係九龍灣走出黎
不過周圍 cut 7 架車 (唔係 10 架) 比條線你覺得邊度值 ?
但 793 回車又慢左, 795X 又要食紅隧口塞車 , 用車又多左但好多都係好彩做返同一班客 ,
多左 7 架車但都做唔到應該要做既野 (而家係大部分本身係 796C 老底黎) , 唔係唔值係咩?

.