hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

Advertisement

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 青富苑路線由九巴中標

青富苑路線由九巴中標

查看數: 45334 | 評論數: 134 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2022-12-21 22:18

正文摘要:

214P_world 發表於 2023-1-6 23:13
青將如果識玩可以用分段做流水,如果雙向服務就直頭幫797加速殺線😂

當日紅鬼平價中90 97 兩條線,好多人夠話九巴為左打善水條798,會玩大半日甚至全日,結果?

回復

HR1377 發表於 2022-12-22 07:24
青富苑兩條招標線走線詳情
08x200-201 發表於 2023-1-7 15:51
天空之神 發表於 2023-1-7 08:21
屎水棄標應該會送哂比老九

如果係咁 90 96 97 當日就唔使低價搶

給老九估計又要收沙廠其他線的車去做了
不過給屎水,估計也要想辦法左穿右插,又要擔心紅色公司會唔會拉個什麽線入去,就好像78A
JX9097 發表於 2023-1-7 10:44

將青九巴中的話都唔荒有心做
反正成堆290系都夠哂密
JX9097 發表於 2023-1-7 10:43
leo_ku 發表於 2023-1-7 00:50
當日紅鬼平價中90 97 兩條線,好多人夠話九巴為左打善水條798,會玩大半日甚至全日,結果?

...

傳聞依家唔畀用全日嚟加分

同埋有板友透露過97客量接近達標
JX9097 發表於 2023-1-7 10:42
214P_world 發表於 2023-1-6 23:15
換個角度,正正是安達臣塊豬肉太肥,安達臣又要車,康城又要車,137區又準備定,如果投得都唔知有冇咁多車 ...

依家呢條建議中嘅「東九龍綫」就算吧啦
都唔知搶到咩客
JX9097 發表於 2023-1-7 10:41
214P_world 發表於 2023-1-6 23:12
797最勁係蝕住都仲要拉出新蒲崗載空,好難唔蝕多D😂

797未拉去新蒲崗前都還好
拉咗出去連九龍灣客都倒埋
再加上依家有793幫拖上將轉
直頭雪上加霜
kay 發表於 2023-1-7 08:36
214P_world 發表於 2023-1-6 23:15
換個角度,正正是安達臣塊豬肉太肥,安達臣又要車,康城又要車,137區又準備定,如果投得都唔知有冇咁多車 ...

其實依家唔少招標線唔係全日
亦未必全日到
不過睇返54區經驗
安達臣頂比城巴做
落山D客會唔會繼續坐返九巴
係就條數有問題
好似城巴做69同九巴做69
已經唔係兩隻色分別咁簡單
兩者配套網絡都唔同
08x200-201 發表於 2023-1-6 21:51
話時話,大埔富蝶邨的那兩條線路公布jill bill結果沒?應該也是老九中曬吧

好似話青將線會貴過 290 一截
GK3258 發表於 2023-1-7 01:09

...

咁嘅客量運吉會批你加班先奇,你估你20A咩
214P_world 發表於 2023-1-6 23:13
青將如果識玩可以用分段做流水,如果雙向服務就直頭幫797加速殺線😂

站規|清理本站Cookies|hkitalk.net 香港交通資訊網

GMT+8, 2024-4-19 18:01