hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 將藍通車後 98A 98B 早繁乘客量報告
開啟左側

[經歷分享/報告] 將藍通車後 98A 98B 早繁乘客量報告

jasonau 發表於 2023-3-20 17:14 | 顯示全部樓層

kc_loo 發表於 2023-3-20 16:50
你認為厹決定一定係正確?
一個個俾 $10.5既坑口容同你坐番滿, 你唔好睇到自己咁重要

厹決定梗係唔正確啦...只有你大帝嘅決定先正確嘛....
呢度見識唔少啦...人地盤生意左計右計都冇你度得咁好啦....

不如問下大家邊個睇得自己好重要丫?

評分

參與人數 1aPower +3 HugeC +10 收起 理由
kc_loo + 3 + 10 大家咁話

查看全部評分

leo_ku 發表於 2023-3-20 17:17 | 顯示全部樓層
jasonau 發表於 2023-3-20 17:24 | 顯示全部樓層
kc_loo 發表於 2023-3-20 16:55
297 門口落車, 地鐵就算轉車都要上上落落,
你認真?
297 耐唔係因為兜, 最大獲係等

現實你話寶林客有冇走到? 你唔好理人改搭咗咩..
總之就係走左...

下下都話你走唔緊要...
總之就晒我, 點兜都好, 總之站位全方便我就得...仲要直出...
跟住「自稱」我補得返晒就得...
某個站多幾個客落就自high到爆...
真係唔知邊個睇得自己好重要喇...??
你咪仲叻叻....
大帝之名果然唔係假架喎....
jasonau 發表於 2023-3-20 17:31 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2023-3-20 17:17
人地都覺得寶琳客係臭,咪由佢囉,
反正人地認定坑口多左人坐等於成條線多左人坐架。

我就唔識佢果種做生意方法喇...
假設真係有批潛在客源...
要吸納呢批客嘅方法就係放棄另一批客...
而唔係諗開咩新線嚟吸納「做多」批新客...

我明,正如98B, 發覺自己根本唔夠客,搞唔起一條線喇..
咁犧牲人地嚟成全自己囉...
之後仲好自豪大大聲話我方便咗就得....
你唔方便你有其他搭車方法悉隨尊便...
你鐘意走就走...
圍住自我中心係咁轉, 反而叫人唔好睇得自己咁重要...
莫名其妙....
kc_loo 發表於 2023-3-20 17:50 | 顯示全部樓層
jasonau 發表於 2023-3-20 17:24
現實你話寶林客有冇走到? 你唔好理人改搭咗咩..
總之就係走左...

拿, 我無講有, 定無走, 我只係話你講既alternative 有幾實用
我無話自己有幾重要, 我係叫你唔好睇得自己走係咁重要, 因為會有人代替到你
而家high 果個係你wor
"總之就晒我, 點兜都好, 總之站位全方便我就得...仲要直出." 大家咁話啦, 總知咁多條線, 自己要哂就得, 走一條20-30 都要生要死, 做人睇開D 啦, 坑口同你兜左20幾年, 都只係一條咁既線, 咁大個人大方D

jasonau 發表於 2023-3-20 18:02 | 顯示全部樓層
kc_loo 發表於 2023-3-20 17:50
拿, 我無講有, 定無走, 我只係話你講既alternative 有幾實用
我無話自己有幾重要, 我係叫你唔好睇得自己 ...
如果個alternative 唔實用, 咁班寶林客去晒邊, 行路返屋企呀?
只有兜坑口先叫best option?
所以你又係果句...你搭就搭, 唔搭就過主?

你咁大方咁唔在乎, 不如還原297啦...?學你咁講...
寶林一樣可以幫你坐滿架車架...
以前坐唔滿咩?
厹一樣位位收$10.5架喎...
坑口人無咁方便咪搭其他囉... go ahead!
要講得出呢堆說話都要有閣下咁圍住自己轉唔諗其他人先講得出呀~

你抐咗一條線...人地嘈下就話要生要死...
而家問你攞返睇下你又唔會要生要死?
我諗以大帝格的反應應該仲大過而家寶林人十倍呀....
kc_loo 發表於 2023-3-20 18:07 | 顯示全部樓層

jasonau 發表於 2023-3-20 18:02
如果個alternative 唔實用, 咁班寶林客去晒邊, 行路返屋企呀?
只有兜坑口先叫best option?
所以你又係果句 ...

好呀, 如果我有條98D 直出, 有條98C 山下尾站, 俾番條297 你, 我OK 呀
ccchhhuuunnn 發表於 2023-3-20 18:11 來自手機 | 顯示全部樓層
kc_loo 發表於 2023-3-20 18:07
好呀, 如果我有條98D 直出, 有條98C 山下尾站, 俾番條297 你, 我OK 呀

正喎
你比張500蚊我 我比張20蚊你
我OK呀
jasonau 發表於 2023-3-20 18:29 | 顯示全部樓層
kc_loo 發表於 2023-3-20 18:07

做乜問你攞返嘢要拎嘢交換呀?
你拎297果時拎咗咩嚟同寶林交換呀?
有咪俾返你囉~

都只係一條咁既線,咁大個人大方D得唔得?
leo_ku 發表於 2023-3-20 18:35 來自手機 | 顯示全部樓層