hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (C) Transport 交通討論區 航空(C2) 飛行報告 O8700 香港往倫敦格域
開啟左側

[飛行報告] 飛行報告 O8700 香港往倫敦格域

FBI2 發表於 2007-7-21 11:12 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

第一次搭甘泉,感覺唔錯,但下次去歐洲唔會揀甘泉,因為想試下AIR FRANCE....

大家睇相,唔好話我手震啦,我只係想事實記錄下來...

不過,係WINDOW SEAT在FULLY LOADED之下坐13個鐘,真係幾難頂...

去相:
照片 001.jpg
照片 002.jpg
照片 003.jpg
照片 005.jpg
照片 006.jpg
照片 007.jpg
照片 008.jpg
照片 009.jpg
照片 010.jpg
照片 011.jpg
照片 012.jpg
照片 013.jpg
照片 014.jpg
照片 015.jpg
照片 016.jpg
照片 017.jpg
照片 018.jpg
照片 019.jpg
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
AVD1 發表於 2007-7-21 11:40 | 顯示全部樓層
其實以一間 廉價航空公司 黎講
O8 已經算係咁
個個位有 PTV ~~~

PS. AF 好似係冇 PTV 的 , 但係服務會唔會好過 O8 就唔知 ~~~
因我兩間航空公司都未坐過 ~~~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
volvo_chan 發表於 2007-7-21 11:57 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2007-7-21 11:40 發表
PS. AF 好似係冇 PTV 的 , 但係服務會唔會好過 O8 就唔知 ~~~
因我兩間航空公司都未坐過 ~~~ ...

AF大多數的長途機種有PTV(A332, A343, B777),不過個mon就比較細。

歐藉的航空公司,服務唔好期望咁大啦,但VS是我心目中較為好的一間。
至于你信不信,我反正信了
jubilant 發表於 2007-7-23 03:19 | 顯示全部樓層

我今年5 月搭AF去柏林
去巴黎o個程係有電視
去柏林o個程就冇
但係個電視冇乜野玩/睇
可能香港base o既航空公司會比較適合我
 樓主| FBI2 發表於 2007-7-24 00:29 | 顯示全部樓層
原帖由 jubilant 於 2007-7-23 03:19 發表
去巴黎o個程係有電視
去柏林o個程就冇
但係個電視冇乜野玩/睇

我目的地係去巴黎同里爾,搭法航在巴黎轉機/出入境點都方便好多...
如果經倫敦過去,要坐eurostar,條海底隧道我都過左唔少次了...
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
s3n370 發表於 2007-7-24 14:09 | 顯示全部樓層
原帖由 jubilant 於 2007-7-23 03:19 發表
去巴黎o個程係有電視
去柏林o個程就冇
但係個電視冇乜野玩/睇

AF用777,D位勝在較闊落。

唔知係咪唔好彩,年頭坐佐兩次,兩次ge坐椅都有些少問題。
一次係壞腳踏,另一次唔記得係壞乜啦。
(印象中只係壞D無傷大雅ge野,係壞腳踏果程搞到小弟好難伸直對腳je)

食物都算ok。印象最深ge係坐佢果程內陸機,d小食既精美,又好食。

至於PTV方面,法航唔會多香港ge節目啦,但係如果只係睇戲的話,都算唔錯ge。

本班為 北鐵線 列車(經 查寧閣)前往 燒山大馬路
AVD1 發表於 2007-7-25 00:40 | 顯示全部樓層

原來 AF 係 4 星航空公司
與 英航 同級
似呼 AF o既 質數都 okay wor ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
 樓主| FBI2 發表於 2007-7-25 22:07 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2007-7-25 00:40 發表
原來 AF 係 4 星航空公司
與 英航 同級
似呼 AF o既 質數都 okay wor ~

AY都係4星啦..但係質素真係麻麻地...
空中服務員其實不俗的,歐洲式服務...
不過MD-11加3+4+3排列搭十幾個鐘,就真係打晒折扣...
OASIS好過AY好多...
edhong 發表於 2007-7-26 11:22 | 顯示全部樓層
 樓主| FBI2 發表於 2007-7-26 23:19 | 顯示全部樓層

原帖由 edhong 於 2007-7-26 11:22 發表
Yeah !! Can follow one picture !! Taken in Lisbon. Formally I don't like take any photos in airport as take photo in some airports is prohibit (don't want to waste film is main reason, of course).

ht ...

GATWICK其實都唔可以影相,我都俾警察勸阻,但之前已經影左好多了...