hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (D) Diecast 模型討論區 公共交通有關商品 (D1) 五月空運抵港(1): TWM Optare Solo
開啟左側

五月空運抵港(1): TWM Optare Solo

prmy3008 發表於 2008-6-2 21:28 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

(對我黎講係)極高價購入
屋企無一架 1:76 既購入價貴得過你

同包裹還有一架由香港經英國運返香港既Q車
TWM & fellows series including
1. Travel West Midlands
2. Travel Dundee
3. Travel Coventry
4. Travel MerryHill
還有很遙遠的路呢

Special: Travel London Series
呢系就只係爭架 Optare Solo
將會係較後時間登場

p.s. 話時話我有架 Citaro Bendy 想放 (5110)
有興趣可以 PM

HY2190
KC8249 發表於 2008-6-2 22:47 | 顯示全部樓層
最有代表性既MCW竟然唔入?

架Solo上次見eBay要16磅未計運費
 樓主| prmy3008 發表於 2008-6-2 23:18 | 顯示全部樓層
原帖由 KC8249 於 2008-6-2 10:47 PM 發表
最有代表性既MCW竟然唔入?

架Solo上次見eBay要16磅未計運費

MCW ..
之前平既時候無入
而家架架到廿幾磅又唔想入住

呢架 solo 我係 ebay 睇過幾架
架架都過廿磅
最近果架 18 磅成交既
Condition 都係 Used
HY2190
petcity 發表於 2008-6-2 23:31 | 顯示全部樓層

3008兄,你個兩架MPD至少有一架都要外地入喇
應該都唔平,另一架都好搶手

我有四架你有既車,兩架MPD同架O814(Travel Merry Hill)
不過架Benz好殘囉,當然仲有架E200 Dart

架長dart應該都要外地引入,對嗎

簽名被屏蔽
KC8249 發表於 2008-6-3 00:08 | 顯示全部樓層
原帖由 petcity 於 2008-6-2 23:31 發表

我有四架你有既車,兩架MPD同架O814(Travel Merry Hill)

架長dart應該都要外地引入,對嗎 ...

兩架MPD起英國已淪為蟹貨,9.99磅有交易

架長Dart亦是
KC8249 發表於 2008-6-3 00:13 | 顯示全部樓層
原帖由 prmy3008 於 2008-6-2 23:18 發表

MCW ..
之前平既時候無入
而家架架到廿幾磅又唔想入住

呢架 solo 我係 ebay 睇過幾架
架架都過廿磅
最近果架 18 磅成交既
Condition 都係 Used

*唔入埋架Olympian?

TWM MCW我之前連埋架Travel Coventry一齊入連運費都只係30磅,仲要係Shrink Wrapped!

個架TWM Volvo Renown我都有入,呢架肉赤咯.都要$300,但係絕版車,冇計

架Wright Gemini我起Yahoo入,連埋架London United Wright入都只係$240!

Travel Dundee Wright而家坐緊飛機過黎,應該星期三會收到.

架Trident而家bid緊.希望贏啦

*搭單問埋邊度仲有London General架Wright賣
 樓主| prmy3008 發表於 2008-6-3 01:22 | 顯示全部樓層

真係估唔到呢度有咁多行家

原帖由 petcity 於 2008-6-2 11:31 PM 發表

架長dart應該都要外地引入,對嗎 ...

其實三架 Dart 都係外地引入的
3024 係上年有同學去開 LT Museum 既時候買既, 19.9 磅
3025 就係朋友仔送既生日禮物
架長 dart 就係有朋友訂英國野既時候順便訂埋,
車價 18 磅 (好彩呢次有得扣 VAT )

架 Benz 就係今年年頭 ebay 引入
計埋 postage 大概 10 磅多 d

原帖由 KC8249 於 2008-6-3 12:13 AM 發表

*唔入埋架Olympian?

TWM MCW我之前連埋架Travel Coventry一齊入連運費都只係30磅,仲要係Shrink Wrapped!

個架TWM Volvo Renown我都有入,呢架肉赤咯.都要$300,但係絕版車,冇計

架Wright Gemini我起Yahoo入,連埋架London United  ...

架 Olym 我諗住香港仲有得賣
心水清既你會見到 CMNL 既車
出得耐果 d 我係未入既
(包括 1005, 1009 同埋 4003 三架)
硬係覺得個價有得跌
所以睇定 d 先

原本今次舊錢係諗住入 OM46011
同架 UKBUS6014 襯返一對
點知等到而家都未有聲氣
(不過另一架 Optare Solo 可以抵價引入
希望溝返勻呢架咁鬼貴既細車 )

我係上年九月入架 Renown, 18 磅,
計埋 postage 應該同你差唔多
果次一次過連埋入兩架 Gemini
找數果陣 $1,100

** LG Gemini 好似好耐無人放過
好多英國模型網都係標個天價出黎
仲要 Out of Stock
HY2190
KC8249 發表於 2008-6-3 01:41 | 顯示全部樓層
原帖由 prmy3008 於 2008-6-3 01:22 發表

架 Olym 我諗住香港仲有得賣
心水清既你會見到 CMNL 既車
出得耐果 d 我係未入既
(包括 1005, 1009 同埋 4003 三架)
硬係覺得個價有得跌
所以睇定 d 先

原本今次舊錢係諗住入 OM46011
同架 UKBUS6014 襯返一對
點知等到而家都未有聲氣
(不過另一架 Optare Solo 可以抵價引入
希望溝返勻呢架咁鬼貴既細車 )

我係上年九月入架 Renown, 18 磅,
計埋 postage 應該同你差唔多
果次一次過連埋入兩架 Gemini
找數果陣 $1,100

** LG Gemini 好似好耐無人放過
好多英國模型網都係標個天價出黎
仲要 Out of Stock

OM46011,我都等緊呀,Corgi個schedule仲係To be confirmed!

架6014我都係未買,聽人講QC麻麻地,而且又過左咁耐,出去買都係買人地d揀剩蔗

架Travel Dundee番到黎都要$300..上年見過eBay buy it now只係9.99磅..

你send比我個條link佢話只係寄英國同愛爾蘭...不過我都要同你講聲唔該先!
 樓主| prmy3008 發表於 2008-6-3 01:55 | 顯示全部樓層
原帖由 KC8249 於 2008-6-3 01:41 AM 發表

OM46011,我都等緊呀,Corgi個schedule仲係To be confirmed!

架6014我都係未買,聽人講QC麻麻地,而且又過左咁耐,出去買都係買人地d揀剩蔗

架Travel Dundee番到黎都要$300..上年見過eBay buy it now只係9.99磅..

你send比我個條lin ...

果幾架 Scania Irizar 都 delay 到而家先有得出
我地架 46011 .. 我估過埋奧運掛
6014 問心果句, 上油真係唔太得
不過係英國入又係極不合理價 (28.99 磅)
D 車價同個股市一樣咁難預測
所以我死都唔入 1005 住
HY2190
iczer3 發表於 2008-6-3 07:33 | 顯示全部樓層

回復 1# 的帖子

冇前Airbus冷氣Olympian既?
Enviro 500!