Yonie_Sung 發表於 2006-11-26 22:05

舊寶琳路廢舊校巴兩部

安達臣道....寶琳路....寶琳南路
係以前通往調景嶺平房區的唯一通道

今日有空
沿著昔日九巴Coaster行走的舊路駛進調景嶺
在舊寶琳路被新寶琳路切斷的盡頭
找到兩部廢舊校巴

CB9859都仲認到係一部ISUZU
不過CY3154真係完全認唔到係咩

Seiko 發表於 2006-11-26 23:08

架五十鈴是否前中大校巴?

CY3154可能係一架ROSA小巴.

~誰@359~ 發表於 2006-11-26 23:09

好老實…我十年前開始讀小學
坐校車返學果陣都已經見到呢兩架車:L

3N105 發表於 2006-11-26 23:42

CY3154睇個轆應該係舊NISSAN小巴

Yonie_Sung 發表於 2006-11-26 23:59

原帖由 3N105 於 2006-11-26 23:42 發表
CY3154睇個轆應該係舊NISSAN小巴

有d似係Nissan Echo

以下照片從網上找到的

3N105 發表於 2006-11-27 00:01

原帖由 Yonie_Sung 於 2006-11-26 23:59 發表

有d似係Nissan Echo

以下照片從網上找到的

yonie_sung兄, 果度好多狗過wor, 你冇事呀ma?

呢度平時都有d 旅遊巴停泊

3asv6 發表於 2006-11-27 03:26

CB9859都仲認到係一部ISUZU

你點認到呢架係五十鈴?佢的確係五十鈴,五十鈴SBR422.
SBR係FSR前身...

SBR

仲有JCR未退,SBR都唔太舊.香港都仲有上圖的SBR行緊
...

如果拆到得反條陣真係Echo,真係有0的吸引我去影.雖然
得反條陣,都仲估唔到大窩西支路0個架無左後仲有Echo.
香港仲有無Echo廢車?

Yonie_Sung 發表於 2006-11-27 08:38

原帖由 3N105 於 2006-11-27 00:01 發表

yonie_sung兄, 果度好多狗過wor, 你冇事呀ma?

呢度平時都有d 旅遊巴停泊

係呀
d狗不停咁吠
都幾得人驚

我泊部車o係附近
有mud事即刻停番上車

Yonie_Sung 發表於 2006-11-27 08:40

原帖由 3asv6 於 2006-11-27 03:26 發表

你點認到呢架係五十鈴?佢的確係五十鈴,五十鈴SBR422.
SBR係FSR前身...

SBR

仲有JCR未退,SBR都唔太舊.香港都仲有上圖的SBR行緊
...

如果拆到得反條陣真係Echo,真係有0的吸引我去影. ...

記唔記得Echo係咪軑波ga?
我見呢部野仲有軑盤, 不過好似就唔係軑波o既

Yonie_Sung 發表於 2006-11-27 23:50

原帖由 3asv6 於 2006-11-27 03:26 發表

如果拆到得反條陣真係Echo,真係有0的吸引我去影.雖然
得反條陣,都仲估唔到大窩西支路0個架無左後仲有Echo.
香港仲有無Echo廢車?...

你有無大窩西支路0個架Echo的相可以分享一下呢?

我都好想搵下香港仲有無Echo
頁: [1] 2
查看完整版本: 舊寶琳路廢舊校巴兩部