lsc04d11 發表於 2023-7-25 16:45

fuwing 發表於 2023-7-23 01:15
近排發覺原來W3加咗轉乘優惠:
240X/249X/286C/286X/287P/287X (往九龍) > W3 (往西九龍站)
W3 (往上水) > 2 ...

翻查資料 2023年1月9日已加。。。。。。。

S3bl430 發表於 2023-7-25 16:53

Kj2052 發表於 2023-7-25 16:00
272X有條件減至40分鐘一班
我諗已經唔係減唔減班的問題,而係272X仲有無存在價值

當我們認為74D 1小時1班服務好差的時候, 原來30分鐘一班的272X都係貌似唔夠客, 用多左資源,
或者白石角就係欠缺客源基礎開全日直出線

Kj2052 發表於 2023-7-25 17:19

當我們認為74D 1小時1班服務好差的時候, 原來30分鐘 ...

白石角一係駕車一係保27

fatpear 發表於 2023-7-25 17:23

當我們認為74D 1小時1班服務好差的時候, 原來30分鐘 ...

仲「或者」?都好明顯白石角客源根本就係唔夠啦272x走線對白石角已經係最直接,班次又唔算太疏 (by 2023 standard)
每次搭絕大部份客都係白石角落哂,但無一次唔係小巴客量,
根本就係呢個小巴級數嘅客量趕走哂全大埔嘅客

Kj2052 發表於 2023-7-25 17:27

其實W3呢排沙田多唔多人上落

dubbies 發表於 2023-7-28 18:19

W3沙田
晚上北行每班會穩定地8-10人上車, 就算尾車都有人排的

KC3555 發表於 2023-7-28 19:32

Kj2052 發表於 2023-7-25 17:27
其實W3呢排沙田多唔多人上落

返上水唔錯,近兩三日見過夜晚最犀利有一班上咗近30人。
沙田站出九龍晚上都有3—8人左右。

leo_ku 發表於 2023-7-28 19:38

shakugan2005 發表於 2023-7-28 19:52

fatpear 發表於 2023-7-25 17:23
仲「或者」?都好明顯白石角客源根本就係唔夠啦272x走線對白石角已經係最直接,班次又唔算太疏 (by 2023...

咁未同行大埔公路沿線一樣唔夠客,不過九巴鐘意兜白石角唔鐘意上山路

kmb270b 發表於 2023-7-28 20:40

今日六點喺花都見有架W3打左客滿牌
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13
查看完整版本: 九巴W3路線延續臨時服務安排