s20131417 發表於 2023-8-2 23:55

傳今日有師傅揸58X入咗荃灣區內

已上報
是日有網民於網路平台公審58X某師傅「行錯路」駛入荃灣區內(見下圖),遭網友反斥「小小事也要公審」
https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20230802/763477047996583936435807.jpeg/yboQsHWqOAsY_uRuaNopHROLrLsUe0YV1Vh8d9VYfHc?v=w1920

九公發言人回覆傳媒查詢時表示,事緣今早約11時,一輛開往旺角東站的58X九巴,師傅於屯公近荃灣時錯誤駛入荃灣區,及後已修正行車路線
公司已提醒肇事者時刻留意道路出口,行駛正確路線,並向受影響乘客致歉

shakugan2005 發表於 2023-8-3 01:01

58X唔係經荃灣區入屯門唔通係經元朗區入屯門? 我反而想知點樣開可以唔經荃灣區而由美孚站往屯門市廣場喎, 經吐露港公路入元朗?

s20131417 發表於 2023-8-3 01:12

shakugan2005 發表於 2023-8-3 01:01
58X唔係經荃灣區入屯門唔通係經元朗區入屯門? 我反而想知點樣開可以唔經荃灣區而由美孚站往屯門市廣場喎,...

據網友稱,該車正經大涌道往荃灣方向行駛
另如上文所述,有關巴士正開往旺角東站

12Lane 發表於 2023-8-3 01:43

58X唔係經荃灣區入屯門唔通係經元朗區入屯門? 我反而想知點樣開可以唔經荃灣區而由美孚站往屯門市廣場喎,...

嘩,你摩擦力咁強,得唔得架![心心眼]

shakugan2005 發表於 2023-8-3 03:46

s20131417 發表於 2023-8-3 01:12
據網友稱,該車正經大涌道往荃灣方向行駛
另如上文所述,有關巴士正開往旺角東站
...
咁仲勁,屯門公路出九龍方向過左小欖交匯處唔調頭唔係一定會進入到荃灣區既咩? 不如查下荃灣區既區界係邊先, 近排d文章真係難以理解

lsc04d11 發表於 2023-8-3 06:01

點解我睇到有啲人為拗而拗嘅? 定係留2個言都仍然係標題黨 只睇標題 唔睇附圖
咁我都up一張cap圖然後創作標題 100%行大欖隧道線都不意外地闖入屯門區

好,講番件事先
可能司機想俾啲客知道 用m車轉934過海大法 其實唔快 間接宣傳番960系(甚或P車)不過佢又唔記得左58X唔停屯門轉車站 冇得咁樣比
#原因老作 #不代表司機立場
#個本班車為58X往旺角東站嘅只有廣東話嘅報站要出嚟喇

teddybus 發表於 2023-8-3 07:22

shakugan2005 發表於 2023-8-3 03:46
咁仲勁,屯門公路出九龍方向過左小欖交匯處唔調頭唔係一定會進入到荃灣區既咩? 不如查下荃灣區既區界係邊 ...

你都知自己啲文章好難理解呢,阿屯門VIP
標題係荃灣區內,唔係荃灣區,睇少隻字就唔好衝出嚟獻世啦親親

GK9509@39A 發表於 2023-8-3 07:36

公司應特別招呼該 貴賓,拉隊上人地屋企三鞠躬道歉,唔係既話唔夠誠意

EpicHan0119 發表於 2023-8-3 08:03

66 回歸?

Ohm 發表於 2023-8-3 09:23

究竟係邊個公審邊個
原post我都有睇過,只係純粹分享發生咗件咁嘅事
而家係咪連喺facebook group分享生活上遇到嘅一件事都唔畀,唔准發布任何對巴士司機不利嘅嘢?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 傳今日有師傅揸58X入咗荃灣區內