kay 發表於 2023-8-11 19:22

Kj2052 發表於 2023-8-11 16:06
986邊忽少人坐
古生標準唔得囉
其實你都可以朝早去西隧口睇下咩環境
不過948系列朝早都見到幾班車都打唔爆
呢D留返比其他人回敬返古生算

P.S. 986見過位都坐唔滿入繞道
朝朝都係
唔好以為我齋講

fly831 發表於 2023-8-12 00:24

955我見親都坐唔滿窗口,
感覺上上繁係好少少, 紅橋有客死等, 如果960X脫班亦會執多少少客,
但下繁實在太慢根本冇得鬥

最大問題係九記東區線已經全部提速變晒村巴線, 就可以越開越密
城記就仲係留戀停多幾個站搏多D客,
計埋月票根本就係慘敗

12Lane 發表於 2023-8-12 00:38

ENS529 發表於 2023-8-11 16:02
960X要行到去洪水橋, 搞到個行車時間太長...

如果當日無67A, 九巴喺和菁只得955,

960x佢可以揀唔開到洪水橋架,唔正式加班狂開短棍一樣得。

個人覺得點會冇67A,九巴有膘網絡咁大say點都會打隻牌比佢上,最多咪睇佢係252之類屯轉掉頭定係M線架姐,諗都唔會係攞條大長途做唯一接駁啦。

3asv@59x 發表於 2023-8-12 01:37

fly831 發表於 2023-8-12 00:24
955我見親都坐唔滿窗口,
感覺上上繁係好少少, 紅橋有客死等, 如果960X脫班亦會執多少少客,
但下繁實在太 ...

係呀
完全唔明點解962C返屯門點解唔上繞道直飛?
砵典乍街嗰啲角色留返比962X X962佢哋自己搞掂佢咪得囉
你睇吓新嗰條962G而家改特快,佢都唔停砵典乍街啦

3asv@59x 發表於 2023-8-12 01:41

12Lane 發表於 2023-8-12 00:38
960x佢可以揀唔開到洪水橋架,唔正式加班狂開短棍一樣得。

個人覺得點會冇67A,九巴有膘網絡咁大say點都 ...

其實覺得
960X應該富泰止步,然後跟E33P咁去到田景路,然後直行青田路屯門公路
洪福邨嗰啲根本應該由968X伸落去,跟68X咁走
最多開兩班朗屏邨甚至再加開元朗公園特別班次
如果連955都未出現嘅年代
甚至係960X行埋入去54區
咁樣先至係最有效

ahken 發表於 2023-8-12 10:06

天空之神 發表於 2023-8-11 19:09
又將軍澳

不如大混亂比 793 入坑口直出

係,如果真係好似你講嘅方案,全部係一換一,咁的確公平好多

ahken 發表於 2023-8-12 10:09

其實覺得
960X應該富泰止步,然後跟E33P咁去到田景路,然後直行青田路屯門公路
洪福邨嗰啲根本應該由968X ...

968x入埋朗屏站總站呢個位點搞?(雖然佔整體客量好少就真)

12Lane 發表於 2023-8-12 10:13

天空之神 發表於 2023-8-11 19:09
又將軍澳

不如大混亂比 793 入坑口直出

唉,真呀,求下你地唔好再講將軍澳啦。明明有兩個大post佢地free fight,係中意成日借頭借路踩場發表偉論

成日喺其他post抽水攞彩,唔好彩一陣又搞到班麻煩友好似蜜糖咁衝入黎離晒題架啦...

0q9w8e 發表於 2023-8-12 10:14

其實覺得
洪福邨嗰啲根本應該由968X ...

960B根本應該去富泰

fly831 發表於 2023-8-12 11:06

0q9w8e 發表於 2023-8-12 10:14
960B根本應該去富泰

960B下繁而家過埋V City通常得返唔夠10個, 甚至試過石排已經落晒, 仲做到富泰?
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11
查看完整版本: 城巴955唔知要蝕到幾時?