sq285 發表於 2023-8-30 11:21

08x200-201 發表於 2023-8-30 11:19
好似城巴機場快線的即日來回票咁?巴士公司預先印刷來回票給船公司售賣也算一種解決方法?
...

方法好多,我講嘅只係其中一款

GM 發表於 2023-8-30 11:21

EX-TL 發表於 2023-8-30 09:27
apm車有遊客落搭已經偷笑.

遊客初到貴境當然係睇名勝, 即使開架H15上山頂貴到幾十蚊一程, 生意唔會差得過 ...
免費穿梭巴去到花園道纜車站
比$88纜車來回好過

LN9267 發表於 2023-8-30 11:46

kay 發表於 2023-8-30 10:41
睇返文件
付費安排奶野在依家比人用信用卡比錢
但一張信用卡唔可以同時比幾個人錢

我想巴士公司可以安排手提那些付款機(八達通、信用卡也可以那款),先在站頭讓乘客付款,然後直接上車。

sq285 發表於 2023-8-30 11:49

LN9267 發表於 2023-8-30 11:46
我想巴士公司可以安排手提那些付款機(八達通、信用卡也可以那款),先在站頭讓乘客付款,然後直接上車。 ...

問題loop返去如果一家四口要搵四張信用卡呢個問題

toyl 發表於 2023-8-30 11:57

sq285 發表於 2023-8-30 11:49
問題loop返去如果一家四口要搵四張信用卡呢個問題
樓上意思係用手動輸入銀碼POS機,所以目的就係解決一人為多人付費問題,缺點就係要先用計數機*計X成人+Y小童總數幾錢後才輸入收費。

*識用部機其實Android內建計數機都可以切換使用唔算太難攪

kay 發表於 2023-8-31 13:04

https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/935721/%E9%83%B5%E8%BC%AA%E7%A2%BC%E9%A0%AD-%E8%91%89%E5%8A%89%E7%A8%B1%E9%80%81%E9%81%8A%E5%AE%A2%E5%85%AB%E9%81%94%E9%80%9A%E6%98%AF%E5%B8%B8%E8%AD%98-%E7%A2%BC%E9%A0%AD%E7%B8%BD%E7%B6%93%E7%90%86-%E6%88%91%E5%93%8B%E7%95%80%E5%94%94%E8%B5%B7?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=news&fbclid=IwAR2cx34nBDgLE66TjgdWwCA-iLBwyl_IFzMC4M3eg4BAwiUu6q6iYujGtk0

又繼續係度諗方案
郵碼營運商想自己做返啟德站免費接駁
向遊客一人派一張八達通又話比唔起

KE7066 發表於 2023-8-31 14:22

toyl 發表於 2023-8-30 11:57
樓上意思係用手動輸入銀碼POS機,所以目的就係解決一人為多人付費問題,缺點就係要先用計數機*計X成人+Y小 ...

古代問題古代方法解決

唔需要咩計算機

印份表擺喺度照抄咪得

封關前港珠澳都係行呢套賣票,唯獨唔知收錢方面係只收現金定係點

頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 20R 22R 25R 將恢復收費