dennis28a 發表於 2023-9-26 16:15

ccchhhuuunnn 發表於 2023-9-26 16:02
黃巴而家係咪轉咗玩法?
彈出彈入話有興趣,令到條走線要偽中立而變得垃圾
但最後唔入放蕉皮比紅巴硬食

我講過任何一份標書出世前,
運輸署有責任去睇有冇潛在競爭對手。

對家口頭上 Say Yes 就要設計標書走線,
到份標書出現入唔入佢哋決定,
如果問都唔問直接派比紅巴,如果對家一嘈就要睇下運輸署企得穩唔穩。

本身依單野條線無刻意就黃巴,
只係多口問一句,搞左個招標出黎,
西九管理局要硬食多幾個月陽光錢。

KG1428 發表於 2023-9-26 16:34

開所謂大西北W線,以達至每廠都有W線目標。

KX8724 發表於 2023-9-26 16:35

現有綠小CX1果兩間公司冇詐型咩

ccchhhuuunnn 發表於 2023-9-26 16:36

dennis28a 發表於 2023-9-26 16:15
我講過任何一份標書出世前,
運輸署有責任去睇有冇潛在競爭對手。

淨係針對呢條咁短咁指定地方嘅路線確實無乜嘢可以就
其他路線就唔知

Mercer 發表於 2023-9-26 17:01

ccchhhuuunnn 發表於 2023-9-26 16:02
黃巴而家係咪轉咗玩法?
彈出彈入話有興趣,令到條走線要偽中立而變得垃圾
但最後唔入放蕉皮比紅巴硬食

咁放出黎比兩邊睇吓先決定投唔投, 同唔比人睇直接比一間做又兩件事.

不過好過棄標既

不過依單又係綠小搞事, 果兩線啲車咁"靚", 啲客去搭巴士/Shuttle都唔出奇, 唔駛搶

dennis28a 發表於 2023-9-26 17:17

Mercer 發表於 2023-9-26 17:01
咁放出黎比兩邊睇吓先決定投唔投, 同唔比人睇直接比一間做又兩件事.

不過好過棄標既

綠小嘈好正常,本身公園個站好地地,
幫你做開荒牛又派車海入黎散客。

一個屈尾十迫佢擺新站,
取消 M+、公園舊站,又唔比故宮擺車,
之後又自己引雙層巴同免費車打佢地,班小巴佬條氣點順?

GD1570 發表於 2023-9-26 17:36

dennis28a 發表於 2023-9-26 17:17
綠小嘈好正常,本身公園個站好地地,
幫你做開荒牛又派車海入黎散客。

坦白...邊間巴士公司做都正常會搞一大組轉乘優惠,所以基本上小巴都係做九龍站駁腳...

但紅巴拎到,其實同條296D無乜分別,會唔會直接畀296D加經高鐵站同整雙向分段(回贈機)算呢...

GR614 發表於 2023-9-26 17:56

dennis28a 發表於 2023-9-26 15:27
唔做,一黎缺錢,二黎缺雙層車,陽光車太細部成日留後。

依家唔係派61座啦咩? 仲坐唔哂?

sq285 發表於 2023-9-26 18:02

免費就話隊爆部車啫,收錢的話以依家興「深度(窮)遊」嚟計,大家咪又慢慢行入去 :lol

sq285 發表於 2023-9-26 18:03

lsc04d11 發表於 2023-9-26 15:29
296D唔好用咩? W線仲要平過正常線喎

樓主個post咪講左開W線囉
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 高鐵站至西九文化區巴士線消息