LRT610-1092 發表於 2023-10-7 09:34

九巴大專優惠站+轉乘優惠一問

我上年試過搭91M返科大後拍$4機。之後第二程91M去坑口有$4折扣,轉298F去康城又有轉乘優惠($4.2)
但係尋日我朝早搭91返科大,上完堂又搭91(呢程減$4),但係我轉95就要俾原價...
為什麼轉乘優惠不能和九巴優惠站一齊用?

le914 發表於 2023-10-7 09:47

91轉95從來都冇轉乘優惠。

ATH1 發表於 2023-10-7 11:22

邊個話唔用得 青衣拍咗ive-$4 42A $3.5 第二程6C/6F去九碼都只係照扣$1.7

Fuk19805 發表於 2023-10-7 11:26

試過大埔教育大學拍完,坐74K
-$4,廣福道轉車站再轉73A,照有轉乘優惠

LAK2 發表於 2023-10-7 11:36

le914 發表於 2023-10-7 09:47
91轉95從來都冇轉乘優惠。

一秒結束討論, 有料 ;P

認真考古時間:
91/91M/92 <>3M/9/10/21/26/27/29M/42
加設時只包括坪石/彩雲/四順為總站之路線
26M/95, 以至彩虹5、鑽石山11都無轉乘
轉新界線同樣係最早期加設果批, 雖然不肯定是否同時加

91M有得轉95, 係來自將軍澳區轉乘
91M/296M/298E/298M<>將軍澳區所有九巴線
部份組合你有本事行就可以轉
例如298E<>95M、91M<>296A
剛好91M另一邊出到九龍, 轉乘95就變得合理少少咁解

同樣道理, 你搭91M出到彩虹,
行出去轉93K/98C/296C任何方向都一樣可以

lsc04d11 發表於 2023-10-7 11:41

下? 我都係一睇就覺 乜91同95有轉乘嫁咩?

tommy14D 發表於 2023-10-7 18:36

lsc04d11 發表於 2023-10-7 11:41
下? 我都係一睇就覺 乜91同95有轉乘嫁咩?

佢可能以為彩虹轉車站乜嘢都有優惠

LAK2 發表於 2023-10-7 19:23

tommy14D 發表於 2023-10-7 18:36
佢可能以為彩虹轉車站乜嘢都有優惠

26M先係極品
乜都無

LR7875_7B 發表於 2023-10-7 19:34

ATH1 發表於 2023-10-7 11:22
邊個話唔用得 青衣拍咗ive-$4 42A $3.5 第二程6C/6F去九碼都只係照扣$1.7

係OU拍-$2之後去大角咀上堂
然後再搭W3轉283入大圍
7.8就可以返大圍

shakugan2005 發表於 2023-10-7 20:04

LR7875_7B 發表於 2023-10-7 19:34
係OU拍-$2之後去大角咀上堂
然後再搭W3轉283入大圍
7.8就可以返大圍

要去大角咀就拍係大角咀市政大樓部2蚊機,邊個同你去ou?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 九巴大專優惠站+轉乘優惠一問