lsc04d11 發表於 2023-11-2 06:36

都唔知政府係想多啲人返大陸定多啲人留港   黑碼取消已經係 然後就到港鐵九巴搞優惠4蚊番大陸變成全民單向兩蚊(識搭九巴既話) 唉......

如果荃葵出, 就因為平過B1/B9 轉嘅時候都要補差額
如果港島出轉B1/B9唔洗補 但倒轉去到元屯轉968/961要補釣
根據2蚊的轉乘優惠 除非九巴轉登set 否則唔會係2+0機制

但其實計落條數 唔理成人嘅話
九巴搞呢個轉乘似乎係得不償失 收少政府好多補貼
(如果啲成人”努力”用九巴過關 仲要佢地一向要係九巴加鐵既模式轉過黎九巴轉九巴先至有正增長)
即係宜家實在太少人係九巴(B1/B9)轉九巴(元朗往市區線)?

GD1570 發表於 2023-11-2 08:27

B.B.B. 發表於 2023-11-1 21:48
$25.7 可以金鐘去到落馬洲建議港鐵減價迎戰

港鐵1/11起指定車站往落馬洲/羅湖做緊7折優惠,不過唔包港島區。

MCMoore 發表於 2023-11-2 08:30

276B轉B1?

GD1570 發表於 2023-11-2 08:38

1. B9會唔會考慮停一下紅橋,吸吓客搭九巴「轉乘通全港」呢:(:(:(

2. B9個轉乘網站會唔會LIST晒所有九巴路線呢;P;P;P

EvilKo 發表於 2023-11-2 09:05

兆康友 發表於 2023-11-1 21:37
B9屯門轉62x兆康免費good

成個屯門區內轉B9都慳返程輕鐵駁腳錢
九巴亦可以為B1天北特車重開拖延時間

lucky_al 發表於 2023-11-2 09:32

GD1570 發表於 2023-11-2 08:38
1. B9會唔會考慮停一下紅橋,吸吓客搭九巴「轉乘通全港」呢

2. B9個轉乘網站會唔會LIST晒所有九巴路 ...

A線新界方向個轉乘網站已經LIST晒所有九巴路線啦;P

andy92 發表於 2023-11-2 09:49

元朗大部份對外線一直都有 B1 $4.2 轉乘優惠

唯獨 968 係無 BBI 一蚊都無得減

要有 BBI 先要欖隧轉其他元朗線

12Lane 發表於 2023-11-2 10:31

最好比多啲啦,等多啲人上深圳等香港市區冇咁迫人。

leefung 發表於 2023-11-2 10:32

EvilKo 發表於 2023-11-2 09:05
成個屯門區內轉B9都慳返程輕鐵駁腳錢
九巴亦可以為B1天北特車重開拖延時間
...

等B9經紅橋先可以成事...良田冇巴士直到屯門站...要係馬會行一段路先得....
如果真係B9停埋紅橋及轉乘...相信星期六/日B9要加到10分鐘一班....

lsc04d11 發表於 2023-11-2 10:55

12Lane 發表於 2023-11-2 10:31
最好比多啲啦,等多啲人上深圳等香港市區冇咁迫人。

你覺得宜家市區好迫人咩?

應該係深圳既人覺得好迫咋
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 九巴計劃推出為期4個月的B1和B9轉九巴路線補差價優惠