leefung 發表於 2023-11-2 10:59

lsc04d11 發表於 2023-11-2 10:55
你覺得宜家市區好迫人咩?

深圳人開始怨香港人迫爆商場..攪到佢地冇得食....

EW9016 發表於 2023-11-2 10:59

lsc04d11 發表於 2023-11-2 10:55
你覺得宜家市區好迫人咩?

通常六日係深圳夜晚食飯,網紅餐廳基本都排緊200張枱。
反轉係香港、而家根本冇餐廳係出現依個情況

12Lane 發表於 2023-11-2 11:05

leefung 發表於 2023-11-2 10:59
深圳人開始怨香港人迫爆商場..攪到佢地冇得食....

呢啲咪叫風水輪流轉;P

dydx 發表於 2023-11-2 11:29

兆康友 發表於 2023-11-1 21:37
B9屯門轉62x兆康免費good

B9屯門站轉961過海都係$22.8,不過唔知要搭幾耐

leefung 發表於 2023-11-2 11:33

dydx 發表於 2023-11-2 11:29
B9屯門站轉961過海都係$22.8,不過唔知要搭幾耐

B9唔塞車計..全程大約10個字左右....961由屯門站開到灣仔...預用1個鐘左右....
最有競爭力係B9去Yoho mall商場入面果個巴士站,行過隔離月台.再轉968
咁全程只係1小時多DD就到灣仔....
比去屯門慳返約40分鐘以上

leefung 發表於 2023-11-2 11:35

12Lane 發表於 2023-11-2 11:05
呢啲咪叫風水輪流轉

過幾多年...前海果邊又一堆新商場開....會分流返香港人....
始終深圳夠大...有空間容納...

依家迫爆只係集中係羅湖同福田區...如果係其他區...相對好好行

KG1428 發表於 2023-11-2 11:36

九龍東人未必太願意搭62X/268C轉B9行大運。

leefung 發表於 2023-11-2 11:49

KG1428 發表於 2023-11-2 11:36
九龍東人未必太願意搭62X/268C轉B9行大運。

B9都有既...但成個轉乘最著數會係B1...
只係B1係現時已經係車鍵既情況下點加車....
同埋相信要搵L/K廠車支援....

GD1570 發表於 2023-11-2 11:55

leefung 發表於 2023-11-2 10:32
等B9經紅橋先可以成事...良田冇巴士直到屯門站...要係馬會行一段路先得....
如果真係B9停埋紅橋及轉乘... ...

你估真係好多人會無端端喺市區走入嚟屯門搭B9兜個大圈去香園圍咩...

KG1428 發表於 2023-11-2 12:00

GD1570 發表於 2023-11-2 11:55
你估真係好多人會無端端喺市區走入嚟屯門搭B9兜個大圈去香園圍咩...

九龍西/荃葵青 班人會有既咁樣需要
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 九巴計劃推出為期4個月的B1和B9轉九巴路線補差價優惠