Peter03145212 發表於 2023-12-27 19:25

ate214 發表於 2023-12-27 19:09
A41沙市上完大圍根本上唔到車
你馬鞍山有幾多條做到馬鞍山多人到沙田上唔到車

87D😂

fv682 發表於 2023-12-27 19:39

你而家先知佢雙標?
其實唔只架,佢最少三標添呀

騎劫80M重組,聲稱有做居民問卷
份問卷set到側埋一邊,有既定立場
出嚟既結果梗係側一邊架

但其實穗禾人好多都係想88X上去
落大圍買餸既人會多啲
定係想去到老隧轉車既人多啲丫你覺得?

佢只不過係沙田既富安大帝

多言了

shakugan2005 發表於 2023-12-27 19:44

RX1322_284 發表於 2023-12-27 18:54
A41係本身直飛改成兜路,馬鞍山本身就大多數線經沙田,要考慮點樣加快,兩件事係相反方向,此post已完 ...

馬鞍山本身就係沙田既一部分,點樣開可以唔經沙田? 泥涌開往西貢?

wingho_cwh 發表於 2023-12-27 19:56

fv682 發表於 2023-12-27 19:39
你而家先知佢雙標?
其實唔只架,佢最少三標添呀

對家使用問卷調查證明穗禾覺得用 85 代替 80M 係較佳選擇
如卻推翻對家做嘅功課,請提出證據證明「穗禾人好多都係想88X上去 而唔要架 85」
(唔好單單搵堆人答想要 88X 去埋穗禾然後避談 85 vs 88X 嘅兩難局面,因為一定有堆人係 why not both)

kitarolo 發表於 2023-12-27 20:10

shakugan2005 發表於 2023-12-27 19:44
馬鞍山本身就係沙田既一部分,點樣開可以唔經沙田? 泥涌開往西貢?

即使沙田醫院後上沙瀝公路、
紅梅谷路入返尖山隧道,唔會比
現走線為快,而且碧濤/第一城無咗
公路前尾站都唔制。

fv682 發表於 2023-12-27 20:13

wingho_cwh 發表於 2023-12-27 19:56
對家使用問卷調查證明穗禾覺得用 85 代替 80M 係較佳選擇
如卻推翻對家做嘅功課,請提出證據證明「穗禾人 ...

你唔係穗禾居民吧

我識得有人住穗禾
穗禾居民有幾個群組都有討論過

究竟係85定88X
討論當中,85同88X其實係三七比

果千六張問卷
唔係全部都係穗禾人

可以係穗禾人
可以係駿洋人
可以係駿景人
更可以係外人

所以,用嚟代表被剝削最大份既居民,根本就唔中立

咁當然,穗禾居民佢哋最想keep既其實係80M
因為有超尾車番屋企

RX1322_284 發表於 2023-12-27 20:17

fv682 發表於 2023-12-27 20:13
你唔係穗禾居民吧

我識得有人住穗禾

成份問卷啲受訪者唔係住穗禾就係駿洋,仲去埋屋苑樓下問,而且單計穗禾都係85贏88X好多
再講穗禾個facebook group有人做過投票都係85贏
試下唔好輸打贏要

fv682 發表於 2023-12-27 20:39

RX1322_284 發表於 2023-12-27 20:17
成份問卷啲受訪者唔係住穗禾就係駿洋,仲去埋屋苑樓下問,而且單計穗禾都係85贏88X好多
再講穗禾個facebo ...
如果你地份問卷係全部紙本上門問,有埋地址,我無野講

但份問卷有冇需要check地址
定我拉100個人上穗禾駿洋聲稱係居民你哋就信係?

仲有,張問卷好似仲有google form架喎,然後就問係穗禾定駿洋居民
點核實已經係一個問題啦

多言了。

ATENU1400 發表於 2023-12-27 20:51

因為對馬鞍山無出過聲,所以對A41重組都唔可以出聲,咁嘅論點,簡直人才。

brianso198 發表於 2023-12-27 20:52

ATENU1400 發表於 2023-12-27 20:51
因為對馬鞍山無出過聲,所以對A41重組都唔可以出聲,咁嘅論點,簡直人才。 ...

唔奇呀;P
直頭天才添
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 覺唔覺得沙交今次反對機場巴士重組係對馬鞍山好唔公平?