AE367 發表於 2024-2-23 14:44

757 發表於 2024-2-23 14:43
條49A與其行南橋,倒不如行青敬路服務41P取消後盈翠半島來往荃灣嘅空缺

人哋要南橋直出
咁改青南斬人都似

kay 發表於 2024-2-23 14:45

asv98.kw131 發表於 2024-2-23 14:35
咁 49M 同 49A 呢?49A 唔使招標?
78B 呢?78B 又唔係九巴自己爆出嚟?

咁城巴無類近服務
但50對家係67A加屯轉
如果咁樣唔算數
城巴靠轉乘封位呢招其實都會失效

tkglobe 發表於 2024-2-23 14:46

jacky03 發表於 2024-2-23 14:36
290E咁改嘅話不如改係彩明開啦,經康城上大橋,好過倒U形咁行

新290E應該係跟而家290B咁行, 直至過咗將軍澳中心先入將藍隧道

1234567 發表於 2024-2-23 14:48

tkglobe 發表於 2024-2-23 14:46
新290E應該係跟而家290B咁行, 直至過咗將軍澳中心先入將藍隧道

如果倒轉咁行,就要兜入將工先上公路

1234567 發表於 2024-2-23 14:51

YouTime 發表於 2024-2-23 13:47
49A依條走線有潛力半全日,唔係43B改左眾安街走,直頭可以用49A全日縮43B入碼頭 ...

49A半全日,咁青衣ive終於有快線落荃灣,唔洗再兜青衣北

PF2802 發表於 2024-2-23 15:15

1234567 發表於 2024-2-23 14:48
如果倒轉咁行,就要兜入將工先上公路

其實最後都係返觀塘道嘅話, 根本唔應該用將藍

lsc04d11 發表於 2024-2-23 15:20

PF2802 發表於 2024-2-23 15:15
其實最後都係返觀塘道嘅話, 根本唔應該用將藍

可能”最後”係一站直達荃葵呢.......
我一向都propose 將藍一站直達荃灣西站(再入番荃灣)添...... 反正290系都係最多轉乘之線

咁行法 屯元天都有將軍澳線用

Choi 發表於 2024-2-23 15:35

想做美旺線,南行50北行795X?

atr207 發表於 2024-2-23 15:37

好多野都其實唔關葵青區事 只係路經冇站 冇新意 之前條37X唔知係咪走左數 冇晒影

Mercer 發表於 2024-2-23 15:42

atr207 發表於 2024-2-23 15:37
好多野都其實唔關葵青區事 只係路經冇站 冇新意 之前條37X唔知係咪走左數 冇晒影 ...

之前睇MM 去巴士廠整站牌都見倒有塊37X 去油麻地既站牌, 開線應該都係時間問題.

頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 葵青2024年RPP