Waiyin12 發表於 2024-3-6 20:01

superlo 發表於 2024-3-6 18:28
同意,最簡單直接係A41飛走沙中。
我建議可以再少少微調,A42改行海福上公路,A41直接田心上公路,咁3條 ...

我會 buy A41 田心村直出;

參考下其他青沙路線,有沙轉車站起計,249X 只係慢過 280X 到沙田市中心

noname617 發表於 2024-3-6 20:02

_剛仔 發表於 2024-3-6 19:58
講真沙中直出咁多年賺哂啦!

同埋本身沙中夠客係因為成個沙田大圍靠1條A41﹐宜家拆開左A41 42 46 成個格 ...

;P沙市班客唔收貨,要求還源!同時拖埋乙明攬炒呢條船!仲有龍運做左幾多pr功夫去講解一線拆三線分流呢!

Jamesho81 發表於 2024-3-6 20:11

noname617 發表於 2024-3-6 20:02
沙市班客唔收貨,要求還源!同時拖埋乙明攬炒呢條船!仲有龍運做左幾多pr功夫去講解一線拆三線分流呢! ...

現實係分流到咩
係嘅話唔會有A41大圍上唔到車嘅問題啦
我講緊係A42同A46分埋大圍批客俾A41直出
對大家都好,大圍會有咩損失先

_剛仔 發表於 2024-3-6 20:46

Jamesho81 發表於 2024-3-6 20:11
現實係分流到咩
係嘅話唔會有A41大圍上唔到車嘅問題啦
我講緊係A42同A46分埋大圍批客俾A41直出

如果係分流唔到!咁A42A46上面載個D係乜?;P

你講個個方案火炭源禾秦石大圍人上A46全部都要加時﹐得沙中人上A41直出有著數!;P我第一個反對!

12Lane 發表於 2024-3-6 21:06

我就話呢,製造左既得利益者就好麻煩,今次大圍大勝。

FBI2 發表於 2024-3-6 21:18

如果係分流唔到!咁A42A46上面載個D係乜?

你講個個方案火炭源禾秦石大圍人上A46全部都要加時﹐得沙中 ...

即係打完人地劫唔想嘔番贓物一樣?

286X 發表於 2024-3-6 21:25

tt777 發表於 2024-3-6 22:46

286X 發表於 2024-3-6 21:25
大圍係聾混同屎水既世界中心
乜線都要擺晒係大圍
留名屎水遲早拉埋十四鄉-沙中線落埋大圍站擺車,咁大圍站就有埋B8,79,798P,十四鄉線,成為新界版維港灣。;P:lol
差在十四鄉荃灣同尖沙咀會唔會想兜埋入大圍站宣示主權,既然種埋柱準備加站。;P:lol

Togepi 發表於 2024-3-6 22:48

如果係分流唔到!咁A42A46上面載個D係乜?

你講個個方案火炭源禾秦石大圍人上A46全部都要加時﹐得沙中 ...

又咁講, A42, A46尤其是非繁, 客量都係差到一個點, 分流成效係咪真係咁大?值得商確。

12Lane 發表於 2024-3-6 23:02

Togepi 發表於 2024-3-6 22:48
又咁講, A42, A46尤其是非繁, 客量都係差到一個點, 分流成效係咪真係咁大?值得商確。

...

A42唔算好差嘅。上午60分時段都keep住有幾十個客去到中午,下午回程又係差唔多。
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
查看完整版本: 沙田區議員就A線服務提出質詢