tkglobe 發表於 2024-4-19 10:20

234X 個幾架幾時可以調走

GK3258 發表於 2024-4-19 10:38

cwsj2003 發表於 2024-4-18 23:24
吓,行咗有幾耐?又咩事咁快掃地出門?既然咁冇用又一次過訂四十二部?AED都唔會入咁多啦 ...

唔關表現事,據悉純粹客量同效益問題。
同樣要架巴士行,屯公行柴油車市區行電車,vs屯公行電車市區行柴油車,傻嘅都知前者更化算。

Eddie 發表於 2024-4-19 11:36

cwsj2003 發表於 2024-4-18 23:24
吓,行咗有幾耐?又咩事咁快掃地出門?既然咁冇用又一次過訂四十二部?AED都唔會入咁多啦 ...

當初拍板買BYD條友明知下層座位嚴重不足都照買咁多係咪應該問責 ?

12Lane 發表於 2024-4-19 11:44

Eddie 發表於 2024-4-19 11:36
當初拍板買BYD條友明知下層座位嚴重不足都照買咁多係咪應該問責 ?

政治任務呢啲我地識條鐵咩,當初仲有人吹下吹到長遠全部轉電巴。

西記West 發表於 2024-4-19 11:54

GK3258 發表於 2024-4-19 10:38
唔關表現事,據悉純粹客量同效益問題。
同樣要架巴士行,屯公行柴油車市區行電車,vs屯公行電車市區行柴 ...

志在拎數據
踢番出市區係遲早既事

JC8385 發表於 2024-4-19 13:22

08x200-201 發表於 2024-4-19 00:07
U廠真系唔適合用電動巴士跑中長途線路?
果d荃葵青線也唔對口味?

正一ATE 2.0,唔加車即係減Capacity
都唔知搵咩綫接收好
57M都可能得嘅

kay 發表於 2024-4-19 13:26

雙層電巴係適合行客量唔高或者已經開緊25 30分路線 屯門無咁多呢類線但市區好多

Modern-stage 發表於 2024-4-19 13:26

moonchan 發表於 2024-4-18 23:42
鄉郊線朝早個客量唔低架 派細車會做唔哂留後等收投訴

咁都好過54 日日單層🤪

Modern-stage 發表於 2024-4-19 13:29

JC8385 發表於 2024-4-19 13:22
正一ATE 2.0,唔加車即係減Capacity
都唔知搵咩綫接收好
57M都可能得嘅

66m

3asv@59x 發表於 2024-4-19 13:40

屯門無乜綫岩用,67X都會唔夠載,我諗佢唯有行57M 66M先得。或者等,AED出來再試過,我諗應該好過脾喇敵,甚至將來想屯門用,應該考慮12.8米
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: BYD雙層電巴在屯門公路使命已接近完結