ac 發表於 2006-4-24 11:17

請問如果想作長久存放,那些CDR較好。

請問如果想作長久存放,那些CDR較好。

主要是用來放相同影片。

如題

kp3011 發表於 2006-4-24 16:53

eBlue 唔 錯 , 大 概 $1.4 ~ $1.5 一 隻 ( 唔 知 價 格 近 來 有 無 變 動 )

tomchen 發表於 2006-4-24 21:08

原帖由 kp3011 於 2006-4-24 16:53 發表
eBlue 唔 錯 , 大 概 $1.4 ~ $1.5 一 隻 ( 唔 知 價 格 近 來 有 無 變 動 )

eBlue 碟係 hkepc 個名臭晒...

2ac 發表於 2006-4-24 21:40

本人最近買左10隻eblue CDR, 10隻DVD RW
結果全部死晒, 我仲以為係我部機壞左添

ctb969 發表於 2006-4-24 23:05

三菱藍碟

kp3011 發表於 2006-4-24 23:18

原帖由 2ac 於 2006-4-24 21:40 發表
本人最近買左10隻eblue CDR, 10隻DVD RW
結果全部死晒, 我仲以為係我部機壞左添
聽 聞 eblue 既 DVD 係 幾 差 , 不 過 CD-R 都 係 咩 ? 我 一 路 用 緊 都 唔 覺 有 咩 問 題

3av188 發表於 2006-4-24 23:28

原帖由 kp3011 於 2006-4-24 23:18 發表

聽 聞 eblue 既 DVD 係 幾 差 , 不 過 CD-R 都 係 咩 ? 我 一 路 用 緊 都 唔 覺 有 咩 問 題
相同價錢為何不買三菱等真正日本大牌子?:)

2ac 發表於 2006-4-24 23:29

原帖由 kp3011 於 2006-4-24 23:18 發表

燒到架, ok架
不過到讀果陣就會話碟裡面乜都無
而裡面的確又係有資料積位

fleetline 發表於 2006-4-24 23:30

eblue 這個"大"牌字, 由2001年起, 我已經冇再用佢.

LRT1064 發表於 2006-4-25 17:38

試試TDK...
我覺得不錯...
比e-Blue好...
e-Blue碟很快不能讀取....=="
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 請問如果想作長久存放,那些CDR較好。