7767 發表於 2017-7-30 16:27

lwb701 發表於 2017-7-30 16:44

唔係BAN左啦咩
點解呢個人仲可以係到開文?

吳芷天@FB 發表於 2017-7-30 18:23

28B加密班次
28B跟沙中同高鐵有什麼關係?

796X加經觀塘,牛頭角
796X 行乜鬼觀塘牛頭角
擺到明係趕客啦
咁樣改就真係送796X上路啊。。。。

H104 西九龍高鐵站至堅尼地城,路線根隨104,車資$52.3不設兩元優惠,使用豪華巴土

111 又坪石延長至觀塘鐵路站
先講錯別字問題。。。
巴土-->巴士(又係呢個老問題;P)
又 --> 由

路線不合理。。。
H104 無需要䦕
有港鐵起度呀。。。。
而且H104仲要收52.3。。。。
咁鬼死貴
搵鬼搭

1、1A合併改為1由中秀茂坪往尖沙咀碼頭經竹園

正常人都知咁樣行根本就不合理。。。
兩條線好地地改咩姐。。。

641>941,终站改為麗港城
中間條路點行?
港澳開,跟住入西隧,停埋佐敦,行東九龍走廊去啟徳,停埋觀塘富麗花園;P,再入麗港城?
去東九行西隧根本就不順路。。。

新增114往山頂
咁即係114起邊度開?
係唔係觀塘富麗花園?;P

H8何文田鐵路站至西九龍高鐵站
KMB 8 慘遭無視。。。。

269C取消

259D取消
269C、259D關沙中綫同高鐵咩事呢?
樓主你同新界人有什麼深仇大恨啊 (╬ Ò ‸ Ó)

總結:成份建議送去堆填區。。。。。

7767 發表於 2017-7-30 23:00

s121424 發表於 2017-7-31 00:07

Admin、各位版友、作者7767:

本人對版友7767多次建議十分失望,希望藉此文章提出意見。

根據版主規定(F1)貼文指引

A. 巴士或小巴路線建議

巴士或小巴路線建議包括任何路線開辦、更改或取消,
路線建議內容必須包括以下項目:
‧詳細的建議原因及理據
‧路線的起迄點(不可使用簡稱)
‧路線途經的街道或車站名稱(不可使用簡稱)
‧服務時間及班次
‧路線全程及分段(如有)收費

其他注意事項:
‧建議的定線及班次應該盡量符合實際的需要,亦須考慮途經道路的車輛及交通限制
‧在發表大規模的路線重組時,必須充份考慮路線重組之需要及路線重組後對原有乘客之影響
‧建議的收費必須合理
‧所有建議範圍只限於香港境內

讓我們遂一探究你有沒有緊從上述規定詳細的建議原因及理據沒有詳細提供,只在標題簡單介紹。
路線的起迄點(不可使用簡稱) 沒有詳細提供
路線途經的街道或車站名稱(不可使用簡稱) 沒有提供
服務時間及班次 沒有提供
路線全程及分段(如有)收費 沒有提供

建議的定線及班次應該盡量符合實際的需要,亦須考慮途經道路的車輛及交通限制
在發表大規模的路線重組時,必須充份考慮路線重組之需要及路線重組後對原有乘客之影響
很明顯建議違反以上規定

建議的收費必須合理
"H104 西九龍高鐵站至堅尼地城,...,車資$52.3" 請問有沒有參考巴士公司收費等級表?

根據(F1)貼文指引
處分
‧請站友細心留意注意事項, 嚴重觸犯者可視作灌水文章
‧如站友在路線建議中沒有提供任何一項必須包括的項目,可被視作灌水文章
‧不可在七天內貼出超過五篇新文章,超出限定即作灌水論,情況嚴重者更可被視作洗板

閣下(作者)"在路線建議中沒有提供任何一項必須包括的項目",已可被視作灌水文章。

Admin若看到此文章,請嚴勵處罰有關文章及其作者。
謝謝!
版友S121424上

kmb71k 發表於 2017-7-31 00:20

7767 發表於 2017-7-30 23:00
妳小心留言,已經傷害別人,因為妳說:

合你個頭又唔係打你個頭, 傷害乜嘢?

7767 發表於 2017-7-31 10:31

EX-TL 發表於 2017-7-31 11:16

7767 發表於 2017-7-31 10:31
H1都$33啦!

104同215X沿線有什麼觀光景點, 值得收三十幾至五十幾蚊?

ATH1 發表於 2017-7-31 13:00

沙中綫通車後最受影響的土瓜灣、馬頭圍巴士路線如5、11等樓主隻字不提咁點重組?

仲好意思搞過海綫?

SE7378 發表於 2017-7-31 15:59

唔使講太多,成份建議單係嗰堆離地 H 線,已經可以完全 ban 曬,完。
頁: [1] 2
查看完整版本: 沙中綫及高鐵通車重組