VA52-HN6509 發表於 2017-10-28 10:50

kay 發表於 2017-10-25 16:21
590等執啦,點改都無人搭
90維持現狀,或者同97合併算

其實直接拉 90 落海怡,再加經利東
食左 97 同 590 仲好啦...

brianso198 發表於 2017-10-28 13:57

VA52-HN6509 發表於 2017-10-28 10:48
柴灣小西灣全日南區線? 你係咪又想多條 18X 呀?
開全日就真係唔好搞啦
如果 590 取消左既我寧願批車比返 ...

南區要開既甜頭根本太少,
就算有都唔會係海怡果邊開出黎囉...

3asv6 發表於 2017-10-28 14:22

VA52-HN6509 發表於 2017-10-28 10:48
柴灣小西灣全日南區線? 你係咪又想多條 18X 呀?
開全日就真係唔好搞啦
如果 590 取消左既我寧願批車比返 ...
柴灣小西灣全日南區線只係"投其"比例子話開條新線,唔
一定要開.唔開新線唔掉黎南區已好好.放翻幾部翻595
已幾好.70A/70P行全日都好?不過我覺"柴小"心態根本
cut走話明要留0的車比南區佢都係要掉走...:L:Q:dizzy:

kmb71k 發表於 2017-10-28 16:45

VA52-HN6509 發表於 2017-10-28 10:50
其實直接拉 90 落海怡,再加經利東
食左 97 同 590 仲好啦...

條線整到慢過港鐵咁多, 死得仲快

kay 發表於 2017-10-28 17:06

新創建根本唔CARE

非繁590 90 97各自都載空
生意難做呢

VA52-HN6509 發表於 2017-11-11 10:12

kay 發表於 2017-10-28 17:06
新創建根本唔CARE

非繁590 90 97各自都載空

所以其實咁搞法
不如直接 group 埋佢谷起一條線算
好過三條線齊齊蝕錢

VA52-HN6509 發表於 2017-11-11 10:13

最慘既係本身而家各自一線客量都唔係好好呢...
尤其係 590 非繁時真係無眼睇

VA52-HN6509 發表於 2017-11-11 10:15

brianso198 發表於 2017-10-28 13:57
南區要開既甜頭根本太少,
就算有都唔會係海怡果邊開出黎囉...

根本而家南區既交通都好夠
我都諗唔到有咩線仲可以開辦...

其他線唔減班已經好好了

VA52-HN6509 發表於 2017-11-11 10:18

3asv6 發表於 2017-10-28 14:22
柴灣小西灣全日南區線只係"投其"比例子話開條新線,唔
一定要開.唔開新線唔掉黎南區已好好.放翻幾部翻59 ...

我唔見得 70A 同 70P 全日會有咩好處啦
本身有條 70 係度,相信城巴都唔會搞...

至於柴灣小西灣全日南區線我覺得非繁時真係唔會有得做

AV296 發表於 2017-11-11 11:24

VA52-HN6509 發表於 2017-11-11 10:18
我唔見得 70A 同 70P 全日會有咩好處啦
本身有條 70 係度,相信城巴都唔會搞...

凡事總有奇蹟,你看看8H和18X的客量和新巴對它們的客量,就知道柴小↔鴨島根本不是荒謬的事
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 90/590重組