Lelouch 發表於 2019-4-19 13:06

kmb71k 發表於 2019-4-19 08:10
咁荷里活廣場啲人可以搭乜?

行多160米啦,再遲下有屯馬線更加唔會搭你
唔通慈雲山話無元朗車,又要兜埋上去
最多咪加多個轉乘比你搭一個站轉,果度成20條線比你揀

Lelouch 發表於 2019-4-19 13:08

neoplan720p 發表於 2019-4-18 21:59
岩呀,基本上條條大西北線都唔入,係得268、9C要咁笨實入。

繁時根本就唔應該班班車都入去自轉一圈。 ...
因為當年269C行老隧

樂仔〞 發表於 2019-4-19 14:47

kmb71k 發表於 2019-4-19 08:10
咁荷里活廣場啲人可以搭乜?

呢 D 268C 269C 分明要硬兜出去鑽石山站外段龍翔道,飛咗個站嗰堆客你又咁關心
9 號仔順路埋一埋個啟業邨反而唔得,咩諗法嚟 :L

btw 268C 269C 一早就應該唔好再停鑽石山站個站啦,個站根本唔多人上 268C 269C
好多都寧願去四美街等,搏多 D 位揀

arfung 發表於 2019-4-19 15:56

樂仔〞 發表於 2019-4-19 14:47
呢 D 268C 269C 分明要硬兜出去鑽石山站外段龍翔道,飛咗個站嗰堆客你又咁關心
9 號仔順路埋一埋個啟業邨 ...

268C/269C回程轉個圈,果度繁時隨時無左十分鐘有多。
特別班次唔入四美街絕對可以理解,係正班長遠諗下有無得理順一下。

試過坐268P,觀碼回程經偉業街果邊入元朗,亦唔駛入四美街,比早開5分鐘的268C正班,快了25分鐘到元朗市。
同價又快,夾到時間觀碼上車都係好選擇。

ricky 發表於 2019-4-19 16:38

arfung 發表於 2019-4-19 15:56
268C/269C回程轉個圈,果度繁時隨時無左十分鐘有多。
特別班次唔入四美街絕對可以理解,係正班長遠諗下有 ...

四美街站仲多人等車去鑽石山站,cut唔到四美街站。巴士線好多都先入為主,即使後期發覺走線有問題,想改都唔係易。

arfung 發表於 2019-4-19 23:27

ricky 發表於 2019-4-19 16:38
四美街站仲多人等車去鑽石山站,cut唔到四美街站。巴士線好多都先入為主,即使後期發覺走線有問題,想改 ...

呢個真。預左無得改。

新特別線不繞經已經算是好的安排。

ricky 發表於 2019-4-20 21:15

arfung 發表於 2019-4-19 23:27
呢個真。預左無得改。

新特別線不繞經已經算是好的安排。

如果要cut,反而cut鑽石山站,鑽石山站少客過四美街

FBI2 發表於 2019-5-2 16:59

有關改動將順延至27/5實施

Toz 發表於 2019-5-2 17:26

過多兩三年巴總都要搬
到時希望好D
不過現時設計仍然要經迴旋處先入到巴總, 下繁仍有機會要陪出彩虹邨通道既巴士塞

變電站西面唔知可唔可以開條通道直入新巴總, 就算交叉位要加支燈都好過入迴旋處

ricky 發表於 2019-5-3 21:05

未有消息?
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 九巴268A加回程