JCTK 發表於 2019-4-14 15:03

吳宗錡 發表於 2019-4-13 23:09
宜家紅色小巴真係寧願摺曬好過因爲都無可能翻身,連轉就綠van都救唔返

絶大部份東九紅小依然好好客.

相中依條單向紅小過海線可以平均5分鐘一班再因應交通情況行邊條隧道. 依d轉咗綠小係做唔到既

吳宗錡 發表於 2019-4-14 23:24

相中依條單向紅小過海線可以平均5分鐘一班再因應交通情況行邊條隧道. 依d ...

所以廢除紅色小巴禁區就係最好嘅解決方法(我甚至FF過畀「合約式出租服務(A08)」收車費)

同時可以迫使九巴同進智改善服務

當然你話轉綠van做唔到揀行邊條隧道,又唔係嘅
可以喺服務詳情表上寫明師傅可以揀行邊條隧道嘅
話時話,呢條係咩線?

JCTK 發表於 2019-4-15 00:19

吳宗錡 發表於 2019-4-14 23:24
所以廢除紅色小巴禁區就係最好嘅解決方法(我甚至FF過畀「合約式出租服務(A08)」收車費)

同時可以迫 ...

銅鑼灣糖街>美孚/荃灣麗城
基本上一車客差唔多$400, 一晚如果做5單已經有接近$2000. 紅小未死得架, 有d線越做越大.

acc1368 發表於 2019-4-15 03:10

lsc04d11 發表於 2019-4-9 20:42
紅小就係咁嫁啦,淨係等客呢個point已經拜拜。
我寧願o係巴士站等15分鐘有車,都好過上左車行左一段路被逼 ...

唔好老定
係鄉村地方寧願上紅綠頂先好過等巴士

acc1368 發表於 2019-4-15 03:14

busfunfun 發表於 2019-4-13 23:00
隧道費其實好貴紅van都已經算係夕陽行業
西隧75蚊位收你廿蚊都4個客先回到未計油費人工車租
人地冇寫 ...

係80蚊
西隧無綠頂得紅頂行,部部收80蚊路費
香港仔旺角$16 頭五個白做俾西隧

acc1368 發表於 2019-4-15 03:21

相中依條單向紅小過海線可以平均5分鐘一班再因應交通情況行邊條隧道. 依d ...

麗城紅頂做得住
一來一程過(唔好答我934 934唔係老銅開車既)
(亦唔好答我灣荃/930X 要轉車既)
二來轉車車錢都唔會平得幾多
(灣荃同93_系列都係17-18蚊 駁入去又幾蚊)
三來快
(利申:無坐過,糖街返麗城 應該半粒鐘夠哂啦? 灣->荃先半粒鐘)

053h4 發表於 2019-4-15 11:44

miklcct 發表於 2019-4-15 11:52

acc1368 發表於 2019-4-15 03:10
唔好老定
係鄉村地方寧願上紅綠頂先好過等巴士

鄉村地方得唯一一條路出入嘅,司機無可能搵到笨嗰啲咪上囉(例如石澳)

JCTK 發表於 2019-4-15 12:07

053h4 發表於 2019-4-15 11:44
但係,一晚真係做到5單?

服務時間3:30pm至1am, 一單先半粒鐘私返出黎加排隊一轉非常保守估計粒半鐘, 5單有幾難.

JCTK 發表於 2019-4-15 12:10

acc1368 發表於 2019-4-15 03:21
麗城紅頂做得住
一來一程過(唔好答我934 934唔係老銅開車既)
(亦唔好答我灣荃/930X 要轉車既)

半粒鐘一定得啦, 行紅隧去美孚先四個字.
就算234X總站出美孚都只係三個字, 紅小美孚後直插麗城兩個字點都到啦.
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 俾紅小搵咗笨