053h4 發表於 2019-4-8 14:19

T277 發表於 2019-4-9 11:22

Quanta 發表於 2019-4-8 14:04
明明已經多咗289R, 容量多咗都爆鑊。係大陸客真係多成咁,定係咩因素引致? ...

根本多得D唯恐天下不亂, 嘩眾取寵, 為Click rate不擇手段, 是非不分的網媒, 如X假期, 不停吹捧所謂景點, 先會出事。
就算無旅客來, 巴士一樣爆。

miklcct 發表於 2019-4-9 11:27

94呢條線俾嶼巴做,兼分開平日同假日收費就啱啦,到時平日就整多幾個分段減價,cut班到配合船期,假日就收貴啲(可能收到$14)而且狂開加班車。

363330hx 發表於 2019-4-12 17:13

94 星期六、日及公眾假期應10分鐘一班,0700前15分鐘一班

T277 發表於 2019-4-22 20:39

今日天氣好, 當92晚上8點都仲可以開10min/班出市區時, 94日光日白企車頂真係不是夢。但無左92特快真係非常可惜。

Eddie 發表於 2019-4-22 21:17

今日天氣好, 當92晚上8點都仲可以開10min/班出市區時, 94日光日白企車頂真係不是夢。但無左92特快真係非常 ...

92冇特快唔緊要,最緊要有新清12米加班

KC8237@92 發表於 2019-4-22 22:38

Eddie 發表於 2019-4-22 21:17
92冇特快唔緊要,最緊要有新清12米加班

92 特快是否已經取消了?幾個星期冇開

KC8237@92 發表於 2019-4-22 22:40

之前話92開特快班次可以方便私牌及減少用車,為什麼又取消左呢????

T277 發表於 2019-4-22 22:41

新清特車不比跳站特快實際, 後者絕對係巴士價錢小巴速度, 而且客量又唔差, 唔知點解要cut, 繼續站站停。

miklcct 發表於 2019-4-22 22:45

今日天氣好, 當92晚上8點都仲可以開10min/班出市區時, 94日光日白企車頂真係不是夢。但無左92特快真係非常 ...

92特快一班正線都過唔到,唔好開好過啦
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 九巴94服務不足到要客企樓梯兼企上層?