FBI2 發表於 2019-5-2 12:27

過海隧巴N170調整班次

由5/5起,N170大部分時段會調整至30分鐘一班。

Choi 發表於 2019-5-2 12:35

搞成0甘不如合并N170/N182,跟86經沙市再比人任轉N121/N11/N368等綫落中環。

0q9w8e 發表於 2019-5-2 13:22

拉入駿洋好過啦

bb606606 發表於 2019-5-2 14:10

南行晚晚都運空氣 見過空載過海

PC6429_JY6516 發表於 2019-5-2 14:27

kennethtsoi0715 發表於 2019-5-2 14:32

搭單問: 點解城巴時段N170係停49X站位 九巴就停返N170站位?

wally 發表於 2019-5-2 16:57

PC6429_JY6516 發表於 2019-5-2 14:27
南區無需求就真係嘅
不過銅鑼灣返沙田點都有少少需求
可以諗下縮短條線 ...

銅鑼灣返沙田係有需求但係N170/N182好多時都一齊到銅鑼灣, 而且N170做到既90% N182都做到~ 以上2個問題攪唔掂N170都唔會有運行~ 一係N170到大圍就跟88K行拉去火炭, 到時N170/N182各有各做班都唔洗減~ 唔執位就執下N170/N182開出時間做返個 銅鑼灣<>沙田 聯合班次~

KW2523 發表於 2019-5-2 18:25

一係沙田段跟85行,上埋穗禾同埋拉出置富

一係同N182合併,香港仔開經薄扶林出上環再跟N182仲有加港島段雙向分段:lol

053h4 發表於 2019-5-2 18:41

932gz6061 發表於 2019-5-2 18:48

053h4 發表於 2019-5-2 18:41
N170第一個鐘城巴時段有時會自己加多一班車,即15分鐘一班。
估計呢個安排會維持
...

呢個唔係有時,係每日
我未見過N170係0020會開車,通常0020架車已經到香港仔, 0030就出香隧口

N170唔拉去火炭/濱景其實就一定冇乜客架,主要都係紅隧幫手
廿幾蚊深夜係紅磡番香港仔,好搵過打劫
可能真係條數差得太緊要先收班次
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 過海隧巴N170調整班次