LN9267 發表於 2019-5-7 21:30

運輸署建議港島54M改道

https://www.districtcouncils.gov.hk/central/doc/2016_2019/tc/committee_meetings_doc/tts/16958/20190507_TTC_Paper_46_2019.pdf

其實我看見不少54M已經行走運輸署的建議路線,畢竟AMS運作很靈活,可以快點回車。

PFL 發表於 2019-5-7 23:34

都未見過佢地行城西道

kay 發表於 2019-5-7 23:36

基本上54M應該超過9成都係唔經城西道返去

其實4M都有類似情況,本身TD版本路線係兜利港一圈,但全部班次停完金豐大廈就上山

053h4 發表於 2019-5-8 10:23

wingho_cwh 發表於 2019-5-8 11:44

唔係「不少」,而係「所有」
條線由 Day1 開始從來無行過城西道
AMS d 嘢不嬲係咁,佢鐘意點就點,成隊紅 van 咁,無人吹得佢漲

kay 發表於 2019-5-8 13:20

其實TD幅圖都唔係最正宗
小巴最鐘意經科士街盡頭出返去

不過54M先天比人個感覺係
衝落山到C出口就要全部落車

無人要去西祥街個帶,唔行仲化算

但文件寫到有人會搭54M去個邊落車:L

LAK2 發表於 2019-5-10 21:56

kay 發表於 2019-5-8 13:20
其實TD幅圖都唔係最正宗
小巴最鐘意經科士街盡頭出返去

我反而試過幾次科士街落,諗都無諗過佢條官方路線咁「精彩」

kay 發表於 2019-5-10 22:28

LAK2 發表於 2019-5-10 21:56
我反而試過幾次科士街落,諗都無諗過佢條官方路線咁「精彩」

一時時
有時小巴站太多車
咁岩綠燈
就轉埋彎先放人

其實今次應該有行家踢爆?

因為巴典一早寫唔跟官方路線
市民又唔會走去嘈呢D野

363330hx 發表於 2019-5-11 14:43

kay 發表於 2019-5-7 23:36
基本上54M應該超過9成都係唔經城西道返去

其實4M都有類似情況,本身TD版本路線係兜利港一圈,但全部班次停完 ...

有次搭4M,以為佢入利港,點知不入,直上聖伯多祿, 問一問司機可唔可以坐返落香港仔中心, 佢又唔制, 最後被迫坐????落山
頁: [1]
查看完整版本: 運輸署建議港島54M改道