CTB690 發表於 2019-5-24 22:28

alan2011super3 發表於 2019-5-24 21:58
798嗰兩架竟然都做全日

而694到入夜先攝左兩架來-MMC嗰架係做完106過來嗰班,6090就唔知點拉入來

6102仍然係798,6137飛左去694

AV296-HL1875 發表於 2019-5-24 22:54

alan2011super3 發表於 2019-5-24 21:58

而694到入夜先攝左兩架來-MMC嗰架係做完106過來嗰班,6090就唔知點拉入來

6090應該係行完722拉過去

CTB690 發表於 2019-5-24 22:54

如講難我諗山尾街應該難過曬尖東同蘇屋.不過新巴肯派12.8米都好既.特別係796X.798繁時雙向打爆.好過九巴咁丫係將軍澳一架12.8米都冇利申:元朗人

AtrHenu 發表於 2019-5-24 23:21

AV296-HL1875 發表於 2019-5-24 22:54
6090應該係行完722拉過去

如果架TZ 9333係722拉過來,點解今早架6090行走出現於948A由青衣開出的其中一個班次呢??:lol

alan2011super3 發表於 2019-5-24 23:31

CTB690 發表於 2019-5-24 13:54
如講難我諗山尾街應該難過曬尖東同蘇屋.不過新巴肯派12.8米都好既.特別係796X.798繁時雙向打爆.好過九巴 ...
應該係蘇屋最難

蘇屋保持嗰種60、70年代種站設計,用石屎站蓋,仲要條坑係彎嘅嗰下先柑

架架車揸入坑去要慢慢行以避免撞鏡

宜家見796C用鐵甲、MMC呢d中軸驅動車入坑嗰陣卡佬都提心弔膽

kaiyip24 發表於 2019-5-24 23:48

希望798多用12.8米吧,自從加經瀝源禾輋之後,0650火炭開出班車去到田園閣已坐滿,大老山上車近排成日都罰企。
最初798朝早行返寶林時,入將軍澳頭車大老山上車時仲大把位揀,而家遲咗排隊就未必有位坐,可見走線直接能吸到唔少客。

AV296-HL1875 發表於 2019-5-25 00:02

AtrHenu 發表於 2019-5-24 23:21
如果架TZ 9333係722拉過來,點解今早架6090行走出現於948A由青衣開出的其中一個班次呢??
...
948A又唔係全日,點解唔可以係722拉過來

jaclam 發表於 2019-5-25 13:06

巴士遊樂團 發表於 2019-5-24 10:41
但係之前有用户出post話以上路線批了12.8米ge喎,唔通該post在當時是流料,定或是只係運吉內部獲批?
Pos ...

正如前面有人講咗
政府係分部門辦事
運輸署好早經已首肯咗新城嘅申請
之後嘅事就係其他部門嘅事

GR1473 發表於 2019-5-25 13:20

ctb8107 發表於 2019-5-25 22:59

啱啱見到61XX行694,點解咁大才小用,796C/X頂哂閘唔優先操及派12.8m車
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: 新巴路線 694、796R、798、798A、798B 可派 12.8 米巴士