PC6429_JY6516 發表於 2019-5-26 00:07

CTB690 發表於 2019-5-26 06:22

ctb8107 發表於 2019-5-25 22:59
啱啱見到61XX行694,點解咁大才小用,796C/X頂哂閘唔優先操及派12.8m車
留意左2日.日間根本完全唔會有12.8米行694.呢2日都係12.8做完798後夜晚先拉去694番柴廠.至於796C/X點解唔派12.8米有師兄話新巴內部未批暫時只批左798系/694/796R

ctb8107 發表於 2019-5-26 11:48

CTB690 發表於 2019-5-26 06:22
留意左2日.日間根本完全唔會有12.8米行694.呢2日都係12.8做完798後夜晚先拉去694番柴廠.至於796C/X點解唔 ...

我意思睇需求應該796C/X搞先,不過你提醒左我放柴廠呢樣野,可能暫時61XX唔放其他廠住

kay 發表於 2019-5-26 12:29

其實睇返九巴係九龍市區12.8情況
796C/X未批都唔意外

CTB690 發表於 2019-5-26 14:22

kay 發表於 2019-5-26 12:29
其實睇返九巴係九龍市區12.8情況
796C/X未批都唔意外

睇九巴?咪玩啦.115新巴可以行到12.8米車.點解九巴唔將115轉曬L廠派車轉用12.8米?同埋新巴城巴行到12.8米既線唔代表九巴都行到架

CTB690 發表於 2019-5-26 14:24

我意思睇需求應該796C/X搞先,不過你提醒左我放柴廠呢樣野,可能暫時61XX唔放其他廠住 ...

12.8米柴廠西九廠都有

5504-NK3640 發表於 2019-5-27 00:04

我意思睇需求應該796C/X搞先,不過你提醒左我放柴廠呢樣野,可能暫時61XX唔放其他廠住 ...

暫時將軍澳區只可放調景嶺站,其實由 601 批咗都已經係咁

cy35 發表於 2019-5-27 20:57

睇九巴?咪玩啦.115新巴可以行到12.8米車.點解九巴唔將115轉曬L廠派車轉用12.8米?同埋新巴城巴行到12.8 ...

九巴根本冇申請過115行12.8米
運吉只係批左新巴行
新巴減完班知衰叫做派大車塞住人把口
九巴關人鬼事

PC2625 發表於 2019-5-28 00:20

火炭山尾街總站入到 12.8 米嗎 ?如 73A, 12 米車入總站 U-Turn 已經好吃力 !

AtrHenu 發表於 2019-5-28 06:35

睇九巴?咪玩啦.115新巴可以行到12.8米車.點解九巴唔將115轉曬L廠派車轉用12.8米?同埋新巴城巴行到12.8 ...

現時九巴115已經無曬荔廠字軌,只有每日於指定時間有L廠車(如:6C,6F,6)攝柯打!
頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: 新巴路線 694、796R、798、798A、798B 可派 12.8 米巴士