lingling_cc 發表於 2019-8-1 21:05

HN745 發表於 2019-8-1 20:52
我地係要體諒點解佢地咁做
佢地咁做背後既目的係咩

你剩講721?又唔講其他日子?
唔好選擇性失明
咩野指責指責都係有你地講唔可以其他人講?
唔同當年內地文革有何分別?
唔好學飯民一味姓賴先
每件事都要冷靜諗諗對與錯

3ASV356 發表於 2019-8-1 21:13

s20131417 發表於 2019-8-1 18:42
加上張圖用咗九巴小車長project(定係學校visit?)
擺明想…(莫非想班年輕人搞事?)

呢個政府嘅存在已經好影響社會運作了

cwsj2003 發表於 2019-8-1 21:20

jocosben 發表於 2019-8-1 19:07
你搞一個港鐵站已經可以令成條地鐵線運行唔到,點講都比圍堵一、兩個巴士廠有效 ...

本身政府已經保鐵,巴士服務已經削唔少
圍堵巴士廠影響唔到出車,始終一堆車泊站頭
搭唔到巴士就益晒重鐵

HN745 發表於 2019-8-1 21:24

lingling_cc 發表於 2019-8-1 21:05
你剩講721?又唔講其他日子?
唔好選擇性失明
咩野指責指責都係有你地講唔可以其他人講?

嘩...
認真喎
咁鐘意返工又唔罵下琴日天文台對一個300公里外既熱帶風暴發八號風球令到一班熱愛返工市民被逼放工返屋企損失金錢?

不如你答左我先
點解班人要專登係 724 725 730 搞不合作運動?

定係你覺得721 白衫人無差別攻擊普通市民係一件正確既事?
所以之前一切關於港鐵既不合作運動都唔可以發生?
不如你去睇下港鐵點樣回應先好冇?
地鐵司機都出聲求港鐵回應佢地司機提出四大訴求都唔肯既時候
點解唔可以用不合作運動令到港鐵公開回應司機既訴求?

如果有得揀,你估班後生仔想搞不合作運動?
剩係諗對錯,咁同背文字稿有咩分別?

乜我地做人唔係要有良知,良心同尊嚴咩?

Busways 發表於 2019-8-1 21:28

lingling_cc 發表於 2019-8-1 21:32

HN745 發表於 2019-8-1 21:24
嘩...
認真喎
咁鐘意返工又唔罵下琴日天文台對一個300公里外既熱帶風暴發八號風球令到一班熱愛返工市民 ...

搞不合作係你地既事,但唔好將一些明知錯既咩都變成合理既事,政府錯你地就將件事愈搞愈大要全港市民陪葬?
人地鐘意返工人地既事,年輕人,做每件事要冷靜諗諗
你地問左無關事既市民咪?

HN745 發表於 2019-8-1 21:40

lingling_cc 發表於 2019-8-1 21:32
搞不合作係你地既事,但唔好將一些明知錯既咩都變成合理既事,政府錯你地就將件事愈搞愈大要全港市民陪葬 ...
阻你一日係咪等於阻你一世?

定係你依家收成期,有班人阻到你收割唔開心?

將心比心係咪好難?

不過你話全港市民? 你代表我架?

都係戈句

你咁把炮咪落地鐵站同班後生仔理論囉 係到做鍵盤戰士馬後炮

我就支持既

(我明明話港鐵員工最尾冇罷工 你又唔知衝出黎罵我做乜七

比你嘈岩左又點? 人地要做都係要做 你阻唔到佢

PF2802 發表於 2019-8-1 21:41

全民罷工,問題解決。

lingling_cc 發表於 2019-8-1 21:54

HN745 發表於 2019-8-1 21:40
阻你一日係咪等於阻你一世?

定係你依家收成期,有班人阻到你收割唔開心?

依家搞既係一日咩? 一日冇人怪你
但隔幾日就係地鐵站搞一次,咩心態?
你依家咁講同飯民一樣失晒理性
就話人同中國文革班人有咩分別?
講真香港獨立到?香港自己軍隊都冇點獨立?

HN745 發表於 2019-8-1 21:59

lingling_cc 發表於 2019-8-1 21:54
依家搞既係一日咩? 一日冇人怪你
但隔幾日就係地鐵站搞一次,咩心態?
你依家咁講同飯民一樣失晒理性

一扯話題,成功左!
失唔失理性 唔係你去判定

就話人同中國文革班人有咩分別?
講真香港獨立到?香港自己軍隊都冇點獨立?

我唔明你呢兩句既意思係點

版友你好似唔理性過我啵

你到底知唔知五大訴求係乜?

不如你話我聽,唔搞不合作運動

仲有冇方法令政府大財團聽我地講野?
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 網上有人號召圍堵九巴車廠