V6B36 發表於 2019-11-16 12:53

點解九巴突然變得咁驚死?

以昨日為例, 新城都有巴士服務金鐘道, 但九巴唔入金鐘

968全日只去港澳碼頭, 但969入到金鐘銅鑼灣

點解九巴突然變得咁驚死?

kl9327 發表於 2019-11-16 12:53

乘機收車 唔想做

Gary_B 發表於 2019-11-16 12:56

你知道九巴高層有幾多政府舊人嗎?

dogdog002 發表於 2019-11-16 13:16

佢唔係驚死既

佢係想回車快多

好多車點到即止就掉頭

好似天水圍咁佢停到得番市中心,天恒,天水圍站三個大站

wln162 發表於 2019-11-16 13:18

這也許是有九巴挨催淚彈,喪屍實彈後,派車方面變成驚弓之鳥而已.本人明白九巴是為司機和乘客安全而作如此決定.

lsc04d11 發表於 2019-11-16 13:18

九巴變哂啦 以前安定爆水管 架車兜完置樂 都仲堅持要入三聖總站而唔直行直通豐景園站 為就為左可以行入兆麟街去服務兆麟苑個站今次? 完全豐景園算 連52X,61M都為左安定及市中心放棄置樂

TR3797 發表於 2019-11-16 13:24

wln162 發表於 2019-11-16 13:28

dogdog002 發表於 2019-11-16 13:16
佢唔係驚死既

佢係想回車快多

以現時交通混亂和壅塞程度,行經愈多路段行車時間愈難控制.九巴將路線改道減少途經可能受阻路段的作法可以諒解.

tzuyu.taiwan 發表於 2019-11-16 13:37

wln162 發表於 2019-11-16 13:28
以現時交通混亂和壅塞程度,行經愈多路段行車時間愈難控制.九巴將路線改道減少途經可能受阻路段的作法可以 ...

既然路面情況咁難預料,咁點解九巴又整架936特車行原本走線外嘅興芳路,為車程增添更多變數?

tzuyu.taiwan 發表於 2019-11-16 13:40

wln162 發表於 2019-11-16 13:18
這也許是有九巴挨催淚彈,喪屍實彈後,派車方面變成驚弓之鳥而已.本人明白九巴是為司機和乘客安全而作如此決 ...

如果九巴咁為乘客著想,點解佢連完全冇事嘅94 eta都熄埋,令西貢居民無辜受罪,出入更不便?
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 點解九巴突然變得咁驚死?