WongKinYat_WKY 發表於 2020-1-27 22:43

cwsj2003 發表於 2020-1-27 21:36
不用分得那麼細,反正喺清水灣道匯合都係要塞
道路唔增加只識起樓塞人入去,跟手開更多巴士線就叫規劃, ...

睇得出你嘅留言只係識得怪責政府規劃唔好安達臣,咁你諗過最完美嘅方案囉,香港人對公屋嘅需求你又唔係唔知, 開多幾條新線也要畀你哋鬧,我想講我住咗東九龍山上十幾年,由安達邨及安泰邨未入伙前,車己經係塞,你與其去怪道路系統,不如你又諗下啲私家車,巴士雖然係大但載客量高,私家車又冇巴士咁大,一架最多載得四個, 我畀盡佢七個,但係佢哋一架一架車就塞咗成條清水灣道,而且車內人數又唔係高,最牙位梗係私家車啦,成日只係識怪政府,冇諗過其他因素導致嘅問題

cwsj2003 發表於 2020-1-27 23:41

WongKinYat_WKY 發表於 2020-1-27 22:43
睇得出你嘅留言只係識得怪責政府規劃唔好安達臣,咁你諗過最完美嘅方案囉,香港人對公屋嘅需求你又唔係唔 ...

正如你所講,既然政府唔會得罪商家去規管私家車數目,咁佢就要諗其他方法啦
我哋蟻民又冇能力改變,仲要求我幫佢諗埋點做?有權嘅唔做好件事,咁我唔怪當權政府怪邊個?
利申,我冇話開巴士線係錯

YY487 發表於 2020-1-28 11:42

WongKinYat_WKY 發表於 2020-1-28 13:38

YY487 發表於 2020-1-28 11:42
私家車無限量增長責任咪係政府度囉
唔通係我呢啲蟻民嘅責任?
咁都有得保皇真係大開眼界 ...

我並唔係保皇

GA6072 發表於 2020-1-28 13:41

舊清係無長度限制,係噸數問題

Gary_B 發表於 2020-1-28 14:29

GA6072 發表於 2020-1-28 13:41
新清係無長度限制,係噸數問題

新清???

RH7685 發表於 2020-1-28 14:30

Quanta 發表於 2020-1-28 14:39

WongKinYat_WKY 發表於 2020-1-28 13:38
我並唔係保皇

有啲嘢唔係你話唔係就唔係
大家有眼睇嘅
安達安泰兩條新移民邨已經攪到咁塞,遲啲上面再多啲私樓居屋,西貢公路擴闊又再放多啲私家車出嚟,唔知會塞成點

GA6072 發表於 2020-1-28 15:52

Gary_B 發表於 2020-1-28 14:29
新清???

已改,係舊清

YY487 發表於 2020-1-28 20:42

頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 舊清德望段可以放寬限制?