Ken1003 發表於 2020-2-6 11:25

又唔經青衣西????

mak5052 發表於 2020-2-6 11:34

JC1464 發表於 2020-2-5 23:20
點解唔趁機補埋石圍角同葵盛嘅位?要A30特登兜上兜落。

另外石排街違泊極之嚴重,31無乜幾可埋到站位,做 ...

咁不如執執個行法:
A30 改行大窩口道、葵涌新區、光輝圍(回程),兼不上梨木樹
A32 仍然行青衣大橋,青衣跟 N241 行(青馬橋 - 長安 - 青衣邨 - 長康 - 南橋),葵興之後好似 36M 咁直上梨木樹,以至石圍角

384047x 發表於 2020-2-6 15:51

mak5052 發表於 2020-2-6 11:34
咁不如執執個行法:
A30 改行大窩口道、葵涌新區、光輝圍(回程),兼不上梨木樹
A32 仍然行青衣大橋,青 ...

第一,石圍角有位泊多條全日線?
第二,長青長康點算?
第三,上葵由有變無 A車?
Ban

384047x 發表於 2020-2-6 15:52

Ken1003 發表於 2020-2-6 11:25
又唔經青衣西????

搵 E42:)

PKD32 發表於 2020-2-6 16:30

A32咁改好似慢左

mak5052 發表於 2020-2-6 16:51

384047x 發表於 2020-2-6 15:51
第一,石圍角有位泊多條全日線?
第二,長青長康點算?
第三,上葵由有變無 A車?

我建議的 A32 整個路程是:梨木樹 - 葵興 - 葵芳 - 長青 - 涌美路 - 青衣邨 - 青馬橋接原路,長青、長康除了繞經涌美路、青衣邨外,不受影響,而對上葵涌而言,仍有機場巴士,不過是 A32,而非 A30(A30 行北橋做大窩口、新區、石籬)
至於石圍角,我的原意是要該站有可再放新線條件才延長 A32 過去

andy92 發表於 2020-2-6 17:17

mak5052 發表於 2020-2-6 16:51
我建議的 A32 整個路程是:梨木樹 - 葵興 - 葵芳 - 長青 - 涌美路 - 青衣邨 - 青馬橋接原路,長青、長康 ...

咁樣改將來無得再拉A車上葵盛

FD5410 發表於 2020-2-6 17:19

hihiman 發表於 2020-2-6 00:56
陳主席效應掛
石圍角/ 附近D 村仔, 象山就冇份了

如果唔係港珠澳,其實 A31 荃灣夠客就可以直出
放返一兩架車比 A32 兜入長安
順手睇下谷唔谷得返上 20 分一班

peterkwan 發表於 2020-2-6 21:44

象石其實可以 A30 做埋, 如果 A30
1) 往機場方向可以跟 936 去到石圍角 (兜象山), 再轉右去荃錦交匯處 -> 德士古道 -> 國瑞路 -> 昌榮路迴旋處 -> 葵涌道再跟建議走線
2) 往石梨方向可以行青山公路跟 32M去象山 -> 梨木樹再跟建議走線.

呢個走線仲可以服務到國瑞路一帶往機場居民, 係做唔到同珍啫.

KS 發表於 2020-2-7 11:19

ATEU14PH1547 發表於 2020-2-6 08:15
改葵中應該易過葵東,葵中條坑得37m做分站真係好嘥。至於葵東嗰邊,930個位成日都有D車停喺度等入47x/38 ...
點解我話改動葵盛中易實行過葵盛東

因為九巴曾經係2017年,
將37M葵盛中分站搬出去葵聯路同47x同站,
但實施咗一陣就打回原型。

頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: 龍運計劃開辦A30和NA30並重組A32和NA32