384047x 發表於 2020-3-13 02:59

053h4 發表於 2020-3-12 18:23
減班助抗疫九巴都諗到,唔比個叻佢都唔得。

擺到明真實的原因,係因為商業活動大減,旅客又少左,非繁需 ...

咁咪蠢 lo,直接停左蝕錢線仲抗疫,交埋牌仲好!

老實講,九巴因為新冠肺炎影響賺變蝕,要減班市民理解,但係比我見到條條30分鐘仲要頂閘又點解釋?

不如呢段時間每日黎個全港數車行動,按客量即時調整班次啦

PF2802 發表於 2020-3-13 07:39

KC3555 發表於 2020-3-12 17:34
聽有D司機講,宜家佢哋好多時例如三/四轉車,改揸兩轉車。繁忙時間一定會出,非繁忙時間行少一兩轉,盡量 ...

幾十歲人仲咁天真都係一件好事嚟嘅...

talktogether 發表於 2020-3-13 08:05

384047x 發表於 2020-3-13 02:59
咁咪蠢 lo,直接停左蝕錢線仲抗疫,交埋牌仲好!

老實講,九巴因為新冠肺炎影響賺變蝕,要減班市民理解 ...

D短途綫小巴提供頻密既班次仍可以班班坐滿,所以唔會冇需求吧

932gz6061 發表於 2020-3-13 08:16

九記做到幾差都冇後果,同警甴有得揮

城記連41A都仲傻更更咁開齊20分一班,南區10個都成問題

SJ8162 發表於 2020-3-13 09:15

932gz6061 發表於 2020-3-13 08:16
九記做到幾差都冇後果,同警甴有得揮

城記連41A都仲傻更更咁開齊20分一班,南區10個都成問題 ...

最近城仔d車非繁好多都變翻成20分鐘 比如43M本身收緊30都唔知做咩呢幾日變返正常 (20mins)

不過多左車非繁20就真,好似1,10,77都有收到

932gz6061 發表於 2020-3-13 09:50

SJ8162 發表於 2020-3-13 09:15
最近城仔d車非繁好多都變翻成20分鐘 比如43M本身收緊30都唔知做咩呢幾日變返正常 (20mins)

不過多左車非 ...

43M 30天經地義
係1 5B 10一齊20就難睇左D

九巴我見係頹做線就30

HT408 發表於 2020-3-13 10:30

932gz6061 發表於 2020-3-13 09:50
43M 30天經地義
係1 5B 10一齊20就難睇左D

40X非繁都見過30分
而同時段86C開緊25分

tx96 發表於 2020-3-13 10:32

早上於0730龍翔道上 89入沙田也要18-20 mins一班:@

流星☆雨 發表於 2020-3-13 11:13

JU2541 發表於 2020-3-13 00:37
佢都冇代價,訓斥先再脫過
之後再搞 PR 出飛機文, 搵打手洗版,冇人記得九謊

起碼有官方資料就可以FC到有咩路線係九巴偷雞收車先

既然運吉都講明左九巴部份路線係未經批准而收車

GD1570 發表於 2020-3-13 11:28

流星☆雨 發表於 2020-3-12 23:50
其實運輸署應該公佈下究竟批准左咩路線臨時減班

認同...起碼警剔一下巴士公司唔會亂嚟。

吓吓要揾人落去數班次就真係無謂啦!
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 九巴回應嚴重脫班 聲稱路線須調整冀市民體諒