CRH5 發表於 2020-3-20 14:55

港珠澳大橋澳門口岸-香港機場接駁巴士暫停服務

港珠澳大橋澳門口岸-香港機場接駁巴士將於 23/3 (星期一) 起暫停服務至另行通知。
港珠澳大橋澳門口岸的售票處仍會於每日 0900-1800 運作

Ref: https://www.macauhkairportbus.com/

louisL 發表於 2020-3-20 14:58

053h4 發表於 2020-3-20 16:44

louisL 發表於 2020-3-20 16:49

GD1570 發表於 2020-3-20 16:52

louisL 發表於 2020-3-20 14:58
睇到呢個我開始懷疑B4嘅存在價值

嗰條直通巴士線收人兩舊水,仲要好似一粒鐘一班;
B4加金巴夾埋一舊有找,班次又密過佢。

所以,B4依然有存在的價值。

louisL 發表於 2020-3-20 16:49
我覺得應該合併嘅係B4/5/6,由$7.5欣澳〉HKMB〉$5·8〈機場〉東涌

我覺得B4其實可以同901合併。

吳宗錡 發表於 2020-3-20 17:17

嗰條直通巴士線收人兩舊水,仲要好似一粒鐘一班;
B4加金巴夾埋一舊有找,班次又密過佢。

因爲宜家事實上係直通巴,所以先會貴。遲啲機場禁區可以連接港珠澳大橋之後就會改為穿梭巴士。
不過會唔會減價就唔知

GD1570 發表於 2020-3-20 17:26

吳宗錡 發表於 2020-3-20 17:17
因爲宜家事實上係直通巴,所以先會貴。遲啲機場禁區可以連接港珠澳大橋之後就會改為穿梭巴士。
不過會唔 ...

所以咪話B4絕對有佢存在嘅價丘囉!

053h4 發表於 2020-3-25 15:36

GD1570 發表於 2020-3-26 11:02

053h4 發表於 2020-3-25 15:36
係檢疫令下, 由於澳門居民都有由境外經香港機場回澳的需要, 所以澳門安排預先登記的澳門居民, 可以係香港機 ...

10個人用同1000個人用依個方法已經有好大嘅分別了..

阿0生你都係多啲用腦諗吓點解吧...
頁: [1] 2
查看完整版本: 港珠澳大橋澳門口岸-香港機場接駁巴士暫停服務