ATSE40 發表於 2020-3-23 22:08

龍運 A 線再調整班次

通告指由23/3起生效,但似乎已經生效:http://search.kmb.hk/KMBWebSite/AnnouncementPicture.ashx?url=1584927938_6627_0.pdf

運輸署通告:https://www.td.gov.hk/filemanager/tc/content_13/ta%20on%20temp5_chi.pdf

SJ8162 發表於 2020-3-23 22:15

即係咁,45 60 一班都算,A33 非繁整個70出黎係想玩標奇立異定係直接駁無人搭等停開個日? :L

不過算啦 張紙都係廢紙黎

kitarolo 發表於 2020-3-23 22:49

上次就A41P最後兩班隔65分鐘
今次就到A33最後兩班隔70分鐘……

其實係唔係應該諗員接專利化?
咁起碼有一批固定人數由E去A。

Anonymous 發表於 2020-3-23 23:06

a33長期都唔夠人搭,如果青公人真係要番工嘅話,大可以綠小轉鐵轉s車,當然s系有冇收車就唔知喇

員接都係好事,始終e線壓力都唔細(東涌有時留後)。但係宜家呢個時勢,會唔會啲公司都停埋員接?如果平時,員接係做得過,仲要係出市區嗰隻。最慘係冠忠嗰次炒車,令員接可能有啲阻力。

BHSE 發表於 2020-3-24 04:52

A43P 朝早有段時間行 75 分鐘.. 叫人曡埋心水準用 BBI 去轉車乎..? :o

JH_LE4612 發表於 2020-3-24 06:44

普通乘客連peak off-peak 都唔一定識分嘅時候 (最起碼我唔會知道 cut off point 喺邊),真係寫翻個詳細班次出嚟算啦好嗎? A線又唔算多站,唔會嘥紙嘅。

E21A 發表於 2020-3-24 08:35

SJ8162 發表於 2020-3-23 22:15
即係咁,45 60 一班都算,A33 非繁整個70出黎係想玩標奇立異定係直接駁無人搭等停開個日?

不過算啦 張 ...

70分鐘個班應該係2250>0000尾班車

GD1570 發表於 2020-3-24 09:34

Anonymous 發表於 2020-3-23 23:06
a33長期都唔夠人搭,如果青公人真係要番工嘅話,大可以綠小轉鐵轉s車,當然s系有冇收車就唔知喇

員接都係 ...

青公返工客緊係去轉車站轉E33啦。

龍運唔想撈A33已經唔係第一次嘅事..
2003年都試過了。

Anonymous 發表於 2020-3-24 17:59

GD1570 發表於 2020-3-24 09:34
青公返工客緊係去轉車站轉E33啦。

龍運唔想撈A33已經唔係第一次嘅事..

唔想撈都情有可原,開左三年幾都仲載空氣,反映出沿線真係唔夠客開一條線。我甚至覺得開埋屯赤都唔會令佢有好大起色

KG1428 發表於 2020-3-24 19:52

非常時間建議

A32/A33/A43P停駛
A37:30-60分鐘一班
頁: [1] 2
查看完整版本: 龍運 A 線再調整班次