s20131417 發表於 2020-3-29 11:57

【不斷跟進】各區區議會擬議交通措施 進度監察

本帖歡迎大家討論各區TC交通措施落實情況與進度。
有關各區區議會擬議交通措施,請參閱小弟另一篇整合帖。

talktogether 發表於 2020-3-29 12:31

For example, please? Thank you.

s20131417 發表於 2020-3-29 12:36

talktogether 發表於 2020-3-29 12:31
For example, please? Thank you.

呢度都會討論埋各區區議員競選時提出之交通措施,
例如118P提升至每天全日服務,並更改編號為118X。

jocosben 發表於 2020-3-29 12:38

Rpp呢d官方建議梗係要緊密跟進,新個班區議員個d民粹建議官方跟本大多不會採納...

JU2541 發表於 2020-3-29 19:26

jocosben 發表於 2020-3-29 12:38
Rpp呢d官方建議梗係要緊密跟進,新個班區議員個d民粹建議官方跟本大多不會採納... ...

呢度多 d 無聊 post, 咪唔記得哂九巴瘋狂收車實錄
PR 開一兩個 post 再加埋班停緊課既小學生

荃葵青收左幾多班車? who cares?
佢地又唔洗返工搵食, 好彩既 PR 公司仲會比錢佢地

依家熱門係亞公角同將軍澳山上山下,同入唔入將隧
無限 loop

流星☆雨 發表於 2020-3-29 20:04

JU2541 發表於 2020-3-29 19:26
呢度多 d 無聊 post, 咪唔記得哂九巴瘋狂收車實錄
PR 開一兩個 post 再加埋班停緊課既小學生

收車咁悶,小朋友唔喜歡架

如果係290收車去開290X就Juicy少少啦;P

EX-TL 發表於 2020-3-29 20:19

復課之後你仲會唔會跟進㗎? 諗清楚先好開咁大個頭啊!

JC8385 發表於 2020-3-29 20:41

監察吓胡混E43口頭插旗好過啦;P

KC3555 發表於 2020-3-29 21:02

可能係谷大自己個帖在本站的關注度,到時破紀錄幾千貼文回應吧。
同意樓上所言……請問點跟進?你是政府部門?你是巴士公司?你是區議員?
跟進,你係咪日日好似班議員攞個雞皮紙袋,入封信,走去運輸署,要求官員接信?
跟進,你係咪日日寫信俾1823(何況宜家疫情唔接電郵),並將回應喺度貼,還有事後跟進行動?
跟進,你係咪組織街坊為事項遊行到運輸署?
跟進,你係咪日日企喺條街數巴士數客量?然後用呢D數據同巴士公司對質開車數字同加班指數?
如果真係做得到,呢種先係跟進,否則都係水份貼,呢度早以水浸。

s20131417 發表於 2020-3-29 23:02

大家仲記得當年小弟將118P全日化放出嚟嗰陣,
順道同該區區佬講過話
「喂,你個idea小弟放咗上嚟喎」,
之後佢覆帖話「嗯,感謝你,我哋都有睇㗎」??
頁: [1] 2
查看完整版本: 【不斷跟進】各區區議會擬議交通措施 進度監察