Larry93 發表於 2020-6-13 22:28

258x/259x一問

點解呢兩條線往市區方向喺屯門公路轉車站走線咁特別,唔係行青山公路但停(52/53/962b)個站

Lelouch 發表於 2020-6-13 22:45

係咪因為佢地有定時點?
要停留多d時間,停上面可能頂住後面堆車

Anonymous 發表於 2020-6-13 22:48

會唔會係冇位放,所以特登放上面? 但我「鄧」嗰啲客慘,一來嘥時間,兩來啲客覺得點解冇端端行公路又行番上路

groom1002 發表於 2020-6-13 22:49

兩線有定時點,需要在52X/53車坑停泊,以免阻礙其他巴士在主車坑埋站

lsc04d11 發表於 2020-6-13 22:57

要記得259X當開辦時係預全部客屯轉上 龍門居開係益部份乘客既者最後都係要應要求全部班次龍門居開啦 而259X擺得嗰度上 258X都要跟嫁啦相信如果屯將開到(而唔係全日) 都要上青公兜一兜停嗰個位

Larry93 發表於 2020-6-13 23:07

lsc04d11 發表於 2020-6-13 22:57
要記得259X當開辦時係預全部客屯轉上 龍門居開係益部份乘客既者最後都係要應要求全部班次龍門居開啦 而25 ...

屯將線停嗰度因為冇位?

fly831 發表於 2020-6-13 23:51

Larry93 發表於 2020-6-13 23:07
屯將線停嗰度因為冇位?

上面都有版友講左, 因為定點開, 屯公嗰邊咁多車埋站上落, 擺埋出去等夠鐘開咪頂死晒囉正常258X/259X唔太塞車的話係會有約5分鐘空檔, 等到夠鐘先開

而家E33喺站尾, 早繁多人上落, 都一樣會頂住晒其他線塞住轉車站

1320 發表於 2020-6-16 09:07

好簡單, 屯轉早繁塞到爆, 如果咁多人上既258/9x 停係主線, 一定塞上加塞
宜家咁反而有分流作用

astrial 發表於 2020-6-16 13:57

無記錯當年九巴係想所有259X班次由轉車站開

後尾俾碼頭區議員話打劫碼頭區嘅車,九巴先改返龍門居開,但都係留返一班係轉車站

HR1377 發表於 2020-6-16 13:59

講起258X/259X,其實回程返屯門時能否在龍翔道各站停車疏導258D/259D客流?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 258x/259x一問