qunow 發表於 2020-7-10 21:30

其實將馬線搞乜

拆線唔係問題,但拆線又唔做埋原本做唔到嗰幾個區想點,烏溪沙嗰條又唔學其他繁時線咁拉入泥涌開,碩門嗰條又唔順路拉埋入77區,將軍澳嗰邊又兩條都唔入將軍澳工業邨亦都唔經康城,想點

jocosben 發表於 2020-7-10 21:42

雖然知道將馬係hot topic, 但似乎都頗多主題關佢事

214P_world 發表於 2020-7-11 19:20

泥涌應該識792M轉車? 康城98轉89C更方便?

Choi 發表於 2020-7-11 19:45

214P_world 發表於 2020-7-11 19:20

試過科大去烏溪沙連埋轉車一個鐘唔駛:victory:

ViviTse 發表於 2020-7-12 03:28

101M轉,仲快過792M添啊

ViviTse 發表於 2020-7-12 03:30

回樓主,將馬線已經唔係特別短,如果兜完將北/將南再入康城+工業邨,會相當之迂迴。
如果咁兜都接受得到,當初將馬線就唔使拆線啦

RH7685 發表於 2020-7-12 04:42

qunow 發表於 2020-7-12 07:40

ViviTse 發表於 2020-7-12 03:30
回樓主,將馬線已經唔係特別短,如果兜完將北/將南再入康城+工業邨,會相當之迂迴。
如果咁兜都接受得到, ...

將南嗰條過完調景嶺之後行橋入工業邨,應該唔會太慢?

ViviTse 發表於 2020-7-13 01:19

我個人無咩意見,但

1. 調景嶺無咗總站=probably反對
2. 康城過門不入=probably反對
3. 工業邨已有89C轉98=「現有服務已足以應付需求」

214P_world 發表於 2020-7-23 22:03

行環保大道入工業邨會令車程太慢,但行橋入工業邨又會令康城反對
頁: [1] 2
查看完整版本: 其實將馬線搞乜