eric278 發表於 2020-7-16 21:11

dennis28a 發表於 2020-7-16 20:51
究竟運吉同規劃署諗好未?
係啟德站上面整個永久巴士總站係唔係咁難?

根據規劃,啟德(沐元街)的商業發展,會有大型公共交通總站
今年BRPP建議皇后山至啟德的招標線,就是在該處作總站

dennis28a 發表於 2020-7-16 21:14

今年BRPP建議皇后山至啟德的招標線,就是在 ...

問題係沐元街同沐安街唔通嗎。

zacharyho907 發表於 2020-7-16 21:35

啟德 (沐寧街)終究是廢了:dizzy:

ViviTse 發表於 2020-7-16 22:29

同意,啟德馬路係夠多,但條條都係掘頭路...... 巴士一係轉圈轉圈,一係好遠先有站,好難set線

noname617 發表於 2020-7-16 22:32

地鐵站通道改24h開放未解決囉!叫黨鐵配合港共政府

dennis28a 發表於 2020-7-17 01:03

noname617 發表於 2020-7-16 22:32
地鐵站通道改24h開放未解決囉!叫黨鐵配合港共政府

個公園係 24 小時開放嫁,但係中間有個公園搞到條條掘頭路,想人搭多 D 港鐵嗎。

jpoon 發表於 2020-7-17 05:45

今年BRPP建議皇后山至啟德的招標線,就是在 ...

沐元街做總站,即係要兜沐安、沐泰先再出太子道東?定係宋皇臺道出九龍城迴旋處(甚至再盡D行富寧街)再行原路呢?如果係前者嘅不如睇下啟德體育園有冇位做總站好過啦

kay 發表於 2020-7-17 08:51

沐泰街又短又窄,唔岩做總站

Quanta 發表於 2020-7-17 10:57

LD9156 發表於 2020-7-16 20:38
反正都係泊街,倒不如拉去沐泰街泊街做總站,來回兜入沐安街,起碼唔洗好似BRPP咁來回行多段承啟道 ...

認同 咁行無咁兜,原有乘客嘅車程都唔會長咗

Quanta 發表於 2020-7-17 10:58

ViviTse 發表於 2020-7-16 22:29
同意,啟德馬路係夠多,但條條都係掘頭路...... 巴士一係轉圈轉圈,一係好遠先有站,好難set線

根本就係保鐵,壓抑巴士小巴嘅規劃
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 啟德沐安街將作永久總站