neosan 發表於 2020-7-31 00:39

龍運明起削7條E線班次 最長等30分鐘 N42P線暫停服務

其實而家少左咁多客,不如AA早D開始試佢嗰新計劃喇
所有E車改晒東涌開,再搞D機場後勤區《》東涌既員工車
好過而家D E車係後勤區兜完一個圈得幾個客
來回慳返30分鐘,幫巴士公司止血又好,減車但唔減班又好

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/504583/%E6%96%B0%E5%86%A0%E8%82%BA%E7%82%8E-%E9%BE%8D%E9%81%8B%E6%98%8E%E8%B5%B7%E5%89%8A7%E6%A2%9De%E7%B7%9A%E7%8F%AD%E6%AC%A1-%E6%9C%80%E9%95%B7%E7%AD%8930%E5%88%86%E9%90%98-n42p%E7%B7%9A%E6%9A%AB%E5%81%9C%E6%9C%8D%E5%8B%99?utm_source=01appshare&utm_medium=referral&fbclid=IwAR34cPTjG7fYQY5UI6MO6x3tFpvEbsHrNbZ74DpevDPeOAMBSgXyIENt1yk

CRH5 發表於 2020-7-31 21:57

sq285 發表於 2020-7-31 11:40

喺東涌搵到地方可以安置哂所有E車先算啦

無敵風火輪 發表於 2020-7-31 12:44

E31系咩玩法
E42非繁忙可能冇乜青衣<>沙田客
但E31唔關機場事wo,而且非繁忙時間絕對有客,系長安又可以瘋狂執雞

I20091157 發表於 2020-7-31 12:49

#繼續減班抗肺炎

kitarolo 發表於 2020-7-31 14:42

更大一個問題係
機場島好多工種都係
時薪制/輪班,即係話客量
會好集中喺30分鐘之內。

#2已經講東涌無咁多位泊巴士
連合適位置排隊上落車都係問題,
我唔建議東薈城內,因為咁係影響
到當地居民,但戶外亦唔係理想。

吳宗錡 發表於 2020-7-31 16:06

kitarolo 發表於 2020-7-31 14:42
更大一個問題係
機場島好多工種都係
時薪制/輪班,即係話客量

噉當初政府起滿東邨嗰陣,又唔起個大型巴士總站,將晒所有E線搬晒入去。

hihiman 發表於 2020-7-31 16:25

sq285 發表於 2020-7-31 11:40
喺東涌搵到地方可以安置哂所有E車先算啦
擺街STANDBY , 碼頭附近大把位, 打住死火燈頂住先

P.S: 剩下的車放出來港九, 268C, 290系, 42C, 多多都收得晒
一係將呢D 車全部做新城換班時段的鬼祟加班車, 同佢攬炒
1班新城頭車, 2架老九加班車招呼佢

sq285 發表於 2020-7-31 16:28

放出來港九, 268C, 290系, 42C, 多多都收得晒

一係將呢D 車全部做新城換班時段的鬼祟加班車, 同佢攬炒

我講緊所有E車改晒東涌開

kitarolo 發表於 2020-7-31 16:42

舊帖重溫

東涌難搵適合地點
似乎係維持GTC做總站
但簡化機場島內嘅走線

kitarolo 發表於 2020-7-31 16:47

擺街STANDBY , 碼頭附近大把位, 打住死火燈頂住先

唔得
車長無合理嘅休息配套
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 龍運明起削7條E線班次 最長等30分鐘 N42P線暫停服務