mattwong09 發表於 2020-8-1 15:44

[過氣] 九巴91R今年服務期已結束

http://search.kmb.hk/KMBWebSite/AnnouncementPicture.ashx?url=1596251106_6552_0.pdf

根據九巴通吿,91R今年的服務期已於7月26日 (星期日) 結束。

LauCT 發表於 2020-8-1 15:52

其實91R最好同91S合拼

shakugan2005 發表於 2020-8-1 16:14

一架星期一至五開, 一架星期六/日開, 開埋d古古怪怪既P/R/S線就唔正正經經做好91/91M, 91M鑽石山站開出後去遊花園, 走車都仲可以行去牛池灣上車

LauCT 發表於 2020-8-1 16:22

shakugan2005 發表於 2020-8-1 16:14
一架星期一至五開, 一架星期六/日開, 開埋d古古怪怪既P/R/S線就唔正正經經做好91/91M, 91M鑽石山站開出後 ...

91R同S大至上都差唔多嘅,合拼咗之後喺永季加開假日特別班咪得囉,其實91S之所以叫91S係因為被科大條91P搶咗個P線位

JX9097 發表於 2020-8-1 18:15

一架星期一至五開, 一架星期六/日開, 開埋d古古怪怪既P/R/S線就唔正正經經做好91/91M, 91M鑽石山站開出後 ...

因為九巴要停牛池灣村(以前停街市唔使兜得咁誇)
之但係牛池灣村想飛都唔得
因為拎嚟做轉乘,同埋畀11客救命用

EX-TL 發表於 2020-8-1 18:24

講親91R都係得呢句, 有冇新啲㗎!:dizzy:

EX-TL 發表於 2020-8-1 18:27

LauCT 發表於 2020-8-1 16:22
91R同S大至上都差唔多嘅,合拼咗之後喺永季加開假日特別班咪得囉,其實91S之所以叫91S係因為被科大條91P ...

人哋重點係話正線91 91M未做好, 搞P R S就咁叻, 唔係話路線編號古怪, 真係咁難明?!

EX-TL 發表於 2020-8-1 18:36

91 92取消志蓮淨苑, 鑽鐵開出直去牛池灣村, 之後u-turn返對面彩虹邨停碧海樓, 再跟21上白虹樓, 唔駛行兩次斧山道天橋之餘, 亦唔會有走車行去牛池灣村都搭得番嘅問題, 不過牛池灣村仲幫唔幫到班客由小巴過檔, 繁時塞完牛池灣消防局先返轉頭去碧海樓, 之後再塞多次彩虹交匯處上彩雲, 會趕走幾多客.

91M要做埋鳳凰 新蒲崗, 拎走佢有難度.

WongKinYat_WKY 發表於 2020-8-1 18:50

EX-TL 發表於 2020-8-1 18:36
91 92取消志蓮淨苑, 鑽鐵開出直去牛池灣村, 之後u-turn返對面彩虹邨停碧海樓, 再跟21上白虹樓, 唔駛行兩 ...

咁樣兜法仲衰過而家, 原本D客比你兜走曬, 牛池灣邨去彩虹邨碧海樓你知唔知有幾遠?

EX-TL 發表於 2020-8-1 18:58

WongKinYat_WKY 發表於 2020-8-1 18:50
咁樣兜法仲衰過而家, 原本D客比你兜走曬, 牛池灣邨去彩虹邨碧海樓你知唔知有幾遠? ...

幾遠?
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: [過氣] 九巴91R今年服務期已結束