LN9267 發表於 2021-5-21 19:16

240X下午回程加班

https://www.facebook.com/101654267923008/posts/487138112707953/?d=n

5月31日起生效

加1750班次,同時下午回程其他班次調整開車時間。

始終廣源、黃泥頭一帶的交通服務一般,多一些交通服務也是好事。

JCTK 發表於 2021-5-21 19:30

今次班車喺邊度減出嚟

天空之神 發表於 2021-5-21 19:44

今次班車喺邊度減出嚟

留名 86 全日減班

noname617 發表於 2021-5-21 21:35

今次班車喺邊度減出嚟

呢班車係走左數好耐!佢講過2019-2020rdp加班,配合綠怡雅苑入伙,只係找左2019-2020rbp條數,仲有巴典唔知邊位可以4班睇成5班,直係笑左

ky927 發表於 2021-5-21 21:42

廣源/黃泥頭嘅一般 嘅定義係?

無意爭拗,自己都係愉翠大,個人覺得算做去邊區嘅線都有,算係咁啦 ,密唔密就另一種講法 XDD

LN9267 發表於 2021-5-21 22:03

無意爭拗,自己都係愉翠大,個人覺得算做去邊區嘅線都有,算係咁啦 ,密唔 ...

82K問題、未有機場巴士線、808小巴問題等等,一個區外人有感而發而已。

PS8851@182 發表於 2021-5-21 22:19

天空之神 發表於 2021-5-22 13:44

無意爭拗,自己都係愉翠大,個人覺得算做去邊區嘅線都有,算係咁啦 ,密唔 ...

計埋大老山既話就無敵......

busnrail_fans 發表於 2021-5-22 14:38

拜區議會選區嘅騎呢劃界所賜,可能有啲人都當碩門邨都係廣源/黃泥頭嗰頭嘅一部分
但係因為樓下已有一條萬能的鐵嘅關係,所以當區只配得繁忙時間巴士線
甚或好似38B呢啲唔係serve當區居民,而係serve當區返工嘅區外人士嘅巴士線:Q

想搭全日巴士線,點解唔行出去濱景/鄉議局、又或者行過對面岸小瀝源路呢?:lol

busnrail_fans 發表於 2021-5-22 14:50

noname617 發表於 2021-5-21 21:35
呢班車係走左數好耐!佢講過2019-2020rdp加班,配合綠怡雅苑入伙,只係找左2019-2020rbp條數,仲有巴典唔 ...

綠怡遲過碩門二期都可以搞成咁咁睇嚟今年度RRP條49X碩門特別班都可以拖到去黨鐵啡色線同桃紅色線合拼之後
就話當區免轉車、一程過搭鐵去荃西,而且車程同49x早繁塞埋城隧口轉車站同埋塞埋荃錦迴旋處差唔多
索性走埋數;P
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 240X下午回程加班