ATE78 發表於 2021-6-8 21:01

新城暫緩 65 歲以上退休 / 家屬證新運作計畫

b123as 發表於 2021-6-8 21:24

點解九巴轉又冇事,新城轉又俾人公審咁?

ATSE40 發表於 2021-6-8 21:24

又唔見厹會批鬥到佢收返個計劃嘅,唔通厹啲人惡啲?:lol

053h4 發表於 2021-6-8 21:25

LN9267 發表於 2021-6-8 21:27

ATSE40 發表於 2021-6-8 21:24
又唔見厹會批鬥到佢收返個計劃嘅,唔通厹啲人惡啲?
反而我覺得新城不少前線人是中巴出身,中巴歷史發展是如何大家也很清楚,可能新城工會議價能力強。

LN9267 發表於 2021-6-8 21:35

053h4 發表於 2021-6-8 21:25
屎水交牌算啦,合法合規原有福利條件無變都唔硬推。
屎水盲目向員工提供福利又唔出月票係咪想搏加價?咁無 ...

其實我覺得倒不如灑脫一點,由政府接管經營,Bravo管理層一直把Tower Transit那套放在香港,是行不通。
畢竟中西文化有差異,Bravo管理層強硬把倫敦那套放在香港,加上以往中巴工運歷史關係,難怪巴士公司縮沙。

lsc04d11 發表於 2021-6-8 21:36

新城高層心底話:唉衰在九巴做時唔一齊搞 (不過嗰陣都唔係嗰堆高層)

qunow 發表於 2021-6-8 21:40

LN9267 發表於 2021-6-8 21:27
反而我覺得新城不少前線人是中巴出身,中巴歷史發展是如何大家也很清楚,可能新城工會議價能力強。
...

好似日本國鐵咁解散打散嚟到減少影響?

Fong_2132 發表於 2021-6-8 21:40

屎水真屎, 自己員工都管理不善, 唔執都冇用

AtrHenu 發表於 2021-6-8 21:52

Fong_2132 發表於 2021-6-8 21:40
屎水真屎, 自己員工都管理不善, 唔執都冇用
剩係叫屎巴,藍戰士前任員工俾錢開卡搞免費証已經超錯了.;P
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 新城暫緩 65 歲以上退休 / 家屬證新運作計畫